Jeseň patrila Kluknave

Kto je tu najlepší? Gesto kanoniera Mareka Beleja naznačuje, kto bol na Spiši v jeseni najlepší – Kluknava.
Kto je tu najlepší? Gesto kanoniera Mareka Beleja naznačuje, kto bol na Spiši v jeseni najlepší – Kluknava. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|17. dec 2015 o 00:00

Pozrime sa do výkladnej skrine futbalu okresov Spišská Nová Ves a Gelnica na to, aká bola jeseň.

SPIŠ. Mužstvá z najvyššej oblastnej súťaže 6. ligy SOFZ sú dobre zazimované. Najlepšie sa cez zimné dni pozerá na tabuľku v Kluknave. Pozrime sa do výkladnej skrine futbalu okresov Spišská Nová Ves a Gelnica aká bola jeseň.

1. Kluknava 14 11 0 3 53:15 33

Pred rokom boli Kluknavčania v takmer rovnakej tabuľkovej pozícii, len noviny bolo potrebné otočiť naopak. Na jar predviedli ukážkovú stíhaciu jazdu a po sezóne skončili na siedmom mieste. V stíhacej jazde pokračovali aj na jeseň nového súťažného ročníka. K bratovi Patrikovi sa vrátil Marek Belej a obaja za štrnásť zápasov nastrieľali rovnako po 17 gólov. V jeseni trikrát prehrali (vonku s Olcnavou a SŠM Bystrany, doma so Spartakom Bystrany), ani raz neremizovali. Jedenásť víťazstiev jasne hovorí o tom, že v Kluknave sa pod vedením charizmatického šéfa futbalu Janka Richnavského a starostlivým dohľadom starostu Štefana Kováča robí futbal na výbornej úrovni.

2. Odorín 14 8 4 2 27:13 28

Pred rokom to boli Harichovce, teraz je to Odorín. Vždy sa musí nájsť v každej sezóne klub, na ktorý sa chcú všetci vytiahnuť a je stredobodom pozornosti. Nováčik súťaže je jednoznačne najväčším prekvapením jesene. Rado Bobko st. vytiahol odorínsky klub z futbalového suterénu na výslnie. Konečne po rokoch futbal v obci má hlavu aj pätu. Kto pozná prácu a povahu trénera Pavla Duľu, vie, že druhé miesto po jeseni nie je výsledkom všakovakých zákulisných ťahov, ale tvrdou tréningovou prácou.

3. Olcnava 14 9 1 4 35:22 28

Olcnavčania opäť hrajú o čelo tabuľky. Nezabudnuteľným momentom jesene bolo, keď Olcnava v 9. kole zdolala doma Odorín 1:0 a popoludní obe mužstvá v družnej veselej nálade spoločne sledovali dôležitý súboj SŠM Bystrany – Kluknava. Ďalším pozitívom olcnavského futbalu v jeseni bolo opäť dávať príležitosť mladým šikovným hráčom a vhodne doplniť káder starými harcovníkmi – viď príchod kanoniera Samoľa.

4. Spartak Bystrany 14 8 2 4 34:24 26

Tvrdá ruka Antona Šebesta priniesla úspech. Spartakovci mali výborný vstup do jesennej časti. V jej závere sa vykašľali na tréningy (Šebest odišiel do zahraničia) a tak zimujú „až“ na štvrtom mieste. Nezabudnuteľné boli ich zápasy v Margecanoch (góly inkasované po rozhodcovským loptách) a v Chrasti n/H, kde po výbornom výkone Spartak inkasoval gól v posledných sekundách. Aj tak môžu Spartakovci označiť jeseň za jednu z najlepších v histórii klubu.

5. Jaklovce 14 7 1 6 29:20 22

Po rokoch futbal v Jaklovciach nabral na kvalite. V jeseni môžu Jaklovčanov mrzieť niektoré zápasy na súperových ihriskách, kde mohli doviesť domov aj viac bodov. Vpredu sa mohli spoľahnúť na kanoniera Kandríka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jeseň patrila Kluknave