Jendrišek prestúpil do druholigového Cottbusu

(Autor: TASR)
SITA|17. jún 2013 o 11:28

Erik Jendrišek po absolvovaní vstupnej lekárskej prehliadky podpíše zmluvu do roku 2015.

COTTBUS. Slovenský futbalový útočník Erik Jendrišek zostáva v Nemecku. Dvadsaťšesťročný rodák z Trstenej bude pôsobiť v druholigovom tíme Energie Cottbus. Informoval o tom spomenutý klub na svojej oficiálnej stránke s dôvetkom, že účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike v pondelok predpoludním už len absolvuje vstupnú zdravotnú prehliadku a následne podpíše zmluvu až do roku 2015.

"Dohodli sme s Erikom, takže už nič nestojí v ceste našej vzájomnej spolupráci. Jendrišek už v minulosti dokázal svoje kvality, teraz záleží na ňom, aby sa ukázal v správnom svetle aj v Cottbuse," vyhlásil pre klubový web tréner FC Energie Rudi Bommer.

Erik Jendrišek si v Nemecku obliekal dresy Hannoveru, 1. FC Kaiserslautern, Schalke 04 Gelsenkirchen a naposledy pôsobil vo Freiburgu, kde mu po skončení uplynulej sezóny vypršala platnosť zmluvy. Celkovo absolvoval 48 duelov v najvyššej súťaži a 90 zápasov v II. bundeslige, pričom skóroval 36-krát. Okrem toho hrával aj za MFK Ružomberok, ktorému pomohol v ročníku 2005/2006 k majstrovskému titulu a s 21 gólmi sa stal kráľom strelcov.

Energie Cottbus obsadil v II. bundeslige 2012/2013 ôsmu pozíciu. Najväčším úspechom klubu je účasť vo finále národného pohára (DFB Pokal) v roku 1997.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Jendrišek prestúpil do druholigového Cottbusu