Jendrichovský: Prešiel nás nákladný vlak

Jasná prehra. Vľavo Košičanka Pidrochová, vpravo hráčka Jekaterinburgu Parkerová.
Jasná prehra. Vľavo Košičanka Pidrochová, vpravo hráčka Jekaterinburgu Parkerová. (Autor: tasr)
Sportnet|20. mar 2013 o 00:00

Po mimoriadne cennom víťazstve nad tureckým klubom Galatasaray Istanbul majú košické basketbalistky za sebou aj druhé vystúpenie vo Final Eight Euroligy.

V ruskom Jekaterinburgu včera nastúpili proti domácemu tímu UMMC. Hráčky Good Angels sa proti top favoritovi finálového turnaja nepresadili. Začiatok nezachytili a Jekaterinburgu nakoniec podľahli celkom jednoznačne 41:72. Dnes čaká nášho majstra tretí a rozhodujúci duel skupiny proti poľským Polkowiciam.

KOŠICE. Včerajší výprask proti Jekaterinburgu budú musieť košické basketbalistky hodiť za hlavu. V konečnom účtovaní tento zápas nemusí absolútne nič riešiť. Good Angels doň vstupovali s tým, že majú na konte jedno víťazstvo a o všetkom sa bude rozhodovať dnes proti Polkowiciam.

Favorit a usporiadateľ Final Eight Jekaterinburg začal duel proti žlto-modrým fantasticky. Viedol 15:0 a až v 7. min. sa Košičanky dočkali prvého koša. Domáci tím si rýchlo vypracoval náskok a postupne ho už len zvyšoval.

Veľmi dobre pripravený Jekaterinburg

„V tomto zápase nás prešiel nákladný vlak. Najlepší tím Euroligy, aký sa dal vôbec poskladať, jasne dominoval na ihrisku a potvrdil to, čím sa domáci netajili. Na zápas proti nám sa pripravovali dva týždne a rozobrali nás doslova do bodky. Vedeli reagovať na všetko, čo sme chceli hrať. Uplatnili svoju obrovskú výškovú prevahu a silový prejav. Vôbec sme sa do hry nedostali. Po fantastickom začiatku domácich sme sa s prepáčením pokakali. V konečnom dôsledku však tento zápas nič nerieši,“ podotkol krátko po prehre o 31 bodov generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Jekaterinburg rozbehol zápas parádne. Potom mal aj domáci tím sériu hluchých pasáží, ale žlto-modré to absolútne nedokázali využiť.

„V podstate sa za rozhodnutého stavu už len dohrávalo. Aj na pozeranie to bol strašný zápas. Ale či by sme boli prehrali o 7 alebo o 50 bodov, tak by to vlastne aj tak nič nezmenilo. Nám by sa rátala prehra jedine o 6 a menej bodov. Ale proti tomuto súperovi sme na to jednoducho nemali.“

Zabojujú o semifinále

Dnes o 16.30 hod. nášho času nastúpia Košičanky proti poľskému klubu CCC Polkowice. Bude to posledný duel v skupinovej fáze. V ňom sa rozhodne o tom, či si tím Good Angels zahrá v semifinále Euroligy.

„Na turnaj finálovej osmičky sme cestovali s tým, že po zápase s Galatasaray si potrebujeme udržať reálnu nádej na postup. Tú stále máme. V Jekaterinburgu sme tak či tak uhrali viac, ako je v možnostiach nášho kádra a klubových financií, ak to porovnáme s ostatnými. Verím, že proti Polkowiciam budeme reálne bojovať o postup do semifinále. Do tohto zápase potrebujeme vstúpiť pozitívne naladení. Preto sa s hráčkami vôbec nebudeme vracať k vystúpeniu s Jekaterinburgom. Náš zápas bude posledný v skupine. Už budeme vedieť, na čom sme. Ešte raz opakujem, verím, že sa pobijeme o miesto v prvej štvorke,“ dodal Daniel Jendrichovský, podľa ktorého by proti Polkowiciam mala nastúpiť aj Američanka Piersonová, ktorá duel s Jekaterinburgom nedohrala.

„Dostala úder do kolena. Tak sme ju už súčasne šetrili. Ale Plenette povedala, že spraví všetko, aby bola na posledný zápas k dispozícii.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský: Prešiel nás nákladný vlak