Jendrichovský: O sérii s Bourges rozhodne prvý zápas

Pivotka Tijana Krivačevičová. V Bourges bola so sedemnástimi bodmi najlepšou strelkyňou Košíc.
Pivotka Tijana Krivačevičová. V Bourges bola so sedemnástimi bodmi najlepšou strelkyňou Košíc. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|28. feb 2014 o 00:00

Košické basketbalistky sériu začnú u súpera. Bude ním opäť tím Tango Bourges Basket.

Posledný zápas v A–skupine Euroligy košické basketbalistky v Bourges prehrali 57:69. Náš majster tak v play-off nebude mať výhodu domáceho prostredia a sériu začne u súpera. A toho žlto–modré poznajú veľmi dobre – bude ním opäť tím Tango Bourges Basket. Prvý súboj sa uskutoční 11. marca vo Francúzsku. Odveta je na programe v piatok 14. marca v Steel Aréne. Prípadný tretí duel by sa hral v Bourges 19. marca.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice uzavreli účinkovanie v A-skupine Euroligy prehrou v Bourges 57:69.

Bilancia žlto–modrých po poslednom zápase skupinovej fázy bola päť víťazstiev a päť prehier. V play-off tak desaťnásobný slovenský šampión nastúpi na prvý zápas u súpera.

Už pred stredajším súbojom v Bourges bolo jasné, že tieto tímy na seba narazia opäť, akurát sa bojovalo o výhodu domáceho prostredia, a tú budú mať hráčky francúzskeho klubu.

Začali ustráchane

„To, že sa tieto tímy stretnú v play-off, bolo jasné už pred zápasom a oba tímy to mali v hlavách. Ovplyvnilo to stretnutie, netaktizovalo sa, lebo výhoda domáceho prostredia bola veľmi dôležitá,“ povedal nám generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

Zápas v Bourges sa nevyvíjal priaznivo. Hráčky Good Angels museli od začiatku doťahovať bodové manko.

„V tretej štvrtine sa domáce dostali do úzkych, dovolili sme im dať len šesť bodov. Vypracovali sme si aj dobré strelecké pozície, ale nedokázali ich premeniť. V čase, keď sme prehrávali o desať bodov, sme trikrát nepremenili trojkové pokusy. Ak by to spadlo, bola šanca ten zápas otočiť. No v konečnom dôsledku sme si zápas prehrali v prvej štvrtine. Začali sme veľmi ustráchane. A stretnutie poznačil aj fakt, že v prvej štvrtine hádzali domáce štrnásť trestných hodov.“

Súper lepší v doskakovaní

Košičanky mali podstatne slabšiu streľbu ako Bourges. A to sa prejavilo na konečnom výsledku.

„Okrem streľby sme boli horší aj v doskakovaní. Tam nás súper jednoznačne prevýšil,“ priznal generálny manažér Good Angels.

Po prvý raz nastúpila v Eurolige po materskej dovolenke Zuzana Žirková.

Daniel Jendrichovský jej výkon komentoval takto: „Bolo ju cítiť a podľa mňa o dva týždne to bude ešte lepšie. Ak by jej išli nohy, bolo tam viac príležitostí, ktoré by v nasledujúcom zápase mohla premeniť. Práve proti takému systému obrany ako Bourges to môže byť veľmi dôležité.“

Vo Francúzsku ešte nikdy nevyhrali

S Bourges majú Košičanky v Eurolige mimoriadne nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov. Z desiatich vyhrali iba jediný. A vo Francúzsku sa im ešte nikdy uspieť nepodarilo. Ak si však chcú vybojovať postup do Final Eight v Jekaterinburgu, tak túto sériu musia ukončiť.

„Podľa mňa o celej sérii rozhodne prvý zápas. Bude to psychicky veľmi náročné pre domácich, my tam nemáme čo stratiť. Práve na ten úvod sa musíme sústrediť. Potrebujeme aj trochu športového šťastia, aby nám padli také strely, ako sa ujali len Bourges,“ dodal Jendrichovský.

Dvojice v play-off

/1./ Fenerbahce Istanbul (Tur.) – /15./ CCC Polkowice (Poľ.)
/3./ ZVVZ USK Praha (ČR) – /14./ Rivac Ecópolis Madrir (Šp.)
/4./ Sparta&K Moskovská oblasť (Rus.) – /13./ UNIQA Euroleasing Šopron (Maď.)
/5./ Galatasaray Istanbul (Tur.) – /12./ Perfumerías Avenida Salamanca (Šp.)
/6./ Tango Bourges Basket (Fr.) – /11./ GOOD ANGELS KOŠICE (SR)
/7./ Nadežda Orenburg (Rus.) – /10./ Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.)
/8./ Kayseri Kaski Spor (Tur.) – /9./ Famila Basket Schio (Tal.)

tt

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský: O sérii s Bourges rozhodne prvý zápas