Spoluhráči mu vymysleli vtipnú prezývku. Futbalista píše knihy pre deti

Jeff Attinella.
Jeff Attinella. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. apr 2020 o 12:17

Sprístupnil ich na internete.

PORTLAND. Americký futbalový brankár Jeff Attinella sa počas kariéry v zámorskej MLS v tíme Portland Timbers rozhodol realizovať aj v úplne inom odvetví - stal sa autorom kníh pre deti.

Má 31 rokov a na svojom konte už päť publikácií, za čo si v klube vyslúžil prezývku "Dadtinella" - ide o spojenie slov otec (dad, pozn. red.) a jeho priezviska.

Aby sa jeho knihy mohli bez problémov dostať na knižný trh, stal sa rovno aj vydavateľom svojich publikácií.

"Dlho som nosil v hlave myšlienku písania kníh, keďže mám veľmi rád príbehy, v akejkoľvek forme. Je inšpiratívne, keď niekto dokáže rozprávať príbehy svojou vlastnou formou, alebo keď ľudia opisujú svoje reálne zážitky. Jednoducho to milujem," prezradil Attinella.

MLS je aktuálne rovnako ako väčšina futbalových súťaží vo svete prerušená. Práve preto má tento brankár dostatok času venovať sa svojej obľúbenej činnosti.

Je otcom na plný úväzok, s manželkou Kendall sa totiž stali rodičmi synčeka.

Už štyri roky má ich dcérka Remy Rose. A práve v čase jej narodenia sa Jeff Attinella začal venovať písaniu.

Jeho doterajšie knižné tituly sa venovali športu - na trh ako prvý priniesol príbeh bejzbalistov Chicaga Cubs.

A aj ďalšie knihy boli o histórii športu. Vždy však šlo o špeciálnu formu pohľadu späť - príbehy boli určené pre mladých čitateľov.

A počas pandémie koronavírusu a s ňou spojeného obmedzenia stretávania sa Attinella rozhodol svoje knihy sprístupniť na internete.

"Chcem, aby počas aktuálnej situácie mohli rodiny, keď deti nemôžu ísť do škôl a prakticky úplne sa zastavil aj svet športu, mali možnosť priblížiť si tieto príbehy a hovoriť o nich," myslí si futbalový brankár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Spoluhráči mu vymysleli vtipnú prezývku. Futbalista píše knihy pre deti