Jednotka vidí šance 50:50

Sportnet|13. júl 2006 o 00:00

Pri neúčasti zranenej Tamarine Tanasugarnovej bude jednotkou tímu Thajska vo víkendovom zápase so Slovenskom SUCHANAN VIRATPRASERTOVÁ. Dvadsaťtriročná hráčka z tretej stovky svetového rebríčka reprezentuje od roku 2001, v dvojhre má v Pohári federácie ...

Pri neúčasti zranenej Tamarine Tanasugarnovej bude jednotkou tímu Thajska vo víkendovom zápase so Slovenskom SUCHANAN VIRATPRASERTOVÁ. Dvadsaťtriročná hráčka z tretej stovky svetového rebríčka reprezentuje od roku 2001, v dvojhre má v Pohári federácie bilanciu 13 víťazstiev - 7 prehier.

Váš tím nastúpi v Bratislave bez svojej najlepšej tenistky. Ako vidíte šance na víťazstvo?

"Pred zápasom sú päťdesiat ku päťdesiatim. Slovensko má rebríčkovo vyššie postavené hráčky, ale my sa nevzdáme. Budeme bojovať v každom stretnutí. Proti Daniele Hantuchovej to bude pre nás aj veľká škola."

Videli ste už hrať Hantuchovú?

"Len v televízii z ktoréhosi grandslamového turnaja. Keďže ja hrám turnaje nižšej kategórie WTA Tour, proti sebe sme zatiaľ nenastúpili."

Vlani ste prispeli k víťazstvu Thajska nad Slovenskom 4:1 dvoma bodmi v singloch. Ako si spomínate na zápasy s Dominikou Cibulkovou a Ľubomírou Kurhajcovou?

"Hrali sme doma v hlavnom meste proti mladým slovenským tenistkám, domáci fanúšikovia nám boli veľkou oporou. Slovensko má teraz výrazne silnejší tím i výhodu domáceho prostredia."

Myslíte si, že vás vaši priaznivci prídu povzbudiť aj do Bratislavy?

"Skôr nie ako áno, je to predsa len veľmi ďaleko. A navyše tenis nie je v našej krajine taký populárny ako futbal či box. Ale zrejme príde zopár novinárov, aby informovali o zápase."

V Sibamac aréne sa hrá na dvorci s tvrdým povrchom. Očakávali ste takýto kurt?

"Pravdu povediac, čakali sme antuku. S tou máme najmenej skúseností a slovenské tenistky na nej vyrastali. Dvorec s tvrdým povrchom bol pre nás príjemným prekvapením."

V kariére ste boli pred dvoma rokmi najvyššie na 172. mieste. Ktoré výsledky si najviac ceníte?

"Obidva sa zrodili v Pohári federácie, kde som zdolala hráčky top 50. Tohto roku v Bangkoku Češku Benešovú a predvlani opäť doma v Bangkapi Austrálčanku Prattovú."

Na Slovensku ste po prvý raz. Ako sa cítite?

"Je tu veľmi teplo, takže skoro ako doma. Aj ľudia sú príjemní. Zatiaľ si môžem len pochvaľovať."

Čo ste za dva dni videli?

"Zväčša len trénujeme a oddychujeme, ale večer sme sa prešli po Starom Meste a užívali sme si pokojnú atmosféru s množstvom ľudí v uličkách. Raz by som sa sem chcela vrátiť a mať na prehliadku viac času."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jednotka vidí šance 50:50