Jednoducho získané body ich nebavia

Sportnet|5. aug 2015 o 00:00

Zdá sa, že štvrtoligovým futbalistom Fintíc sa zapáčilo dolovať body s odretými ušami. Bolo to tak aj so Svitom.

Zdá sa, že štvrtoligovým futbalistom Fintíc sa zapáčilo dolovať body s odretými ušami. Vyskúšali si to niekoľkokrát v jarnej časti minulej sezóny a v rovnakom šate vyštartovali aj do aktuálneho ročníka v stretnutí so Svitom na vlastnom ihrisku.

FINTICE. Divákom pripravili celkom solídny dramatický scenár, takže sa nenudili.

Trénerov víťazný gól

Meranie síl prinieslo všakovaké momenty – pomerne dosť gólov, jedenástky, vylúčenie, zvraty v priebežnom stave, ako aj to, že víťazný gól hostiteľov strelil hrajúci tréner OŠK Peter Lupták.

„.Nespomínam si, kedy naposledy som strelil rozhodujúci zásah, ale v koncovke mi to párkrát vyšlo aj v minulom ročníku.“

Kuriozitou bolo, že k slovu sa dostal aj fintický prezident klubu Miroslav Gmitro, ktorý prišiel vypomôcť vzhľadom na menší počet hráčov. Aj predtým sa už niekoľkokrát objavil v podobnej úlohe. Mimochodom, kto má na ihrisku hlavné slovo, keď nastúpi aj šéf?

„Samozrejme ja, po zápase však prezident,“ usmial sa P. Lupták.

Jeho zverenci aj spoluhráči sa ujali vedenia už čoskoro z penalty, ktorú tentoraz brankár Juhás zúročil (predtým proti z bieleho bodu Zámutovu zaváhal).

Lenže onedlho z penalty hostia vyrovnali.

„Potom sme stratili pôdu pod nohami, znervózneli sme, klesli na duchu. To využili Podtatranci, ktorí hrali pekne, kombinačne, ale našťastie pre nás samoúčelne bez zakončenia, ako keby mali zakázané strieľať na našu svätyňu. To nám pomohlo, hoci Sviťania sa ujali neskôr aj vedenia. Keby však boli efektívnejší, mohli rozhodnúť už v tejto časti o výsledku.“

Domáci sa spamätali tesne pred prestávkou, keď center P. Luptáka zužitkovala nová akvizícia v drese OŠK – kanonier Uličný (prišiel z Chminian).

„To bol zlomový okamih zápasu. Po zmene strán hostia otvorili hru, to bola voda na náš mlyn. Naskytol sa nám priestor na brejky, čo sme i využívali a neraz sme sa ocitli v prečíslení, len sme ich zväčša nedotiahli do úspešného konca. Hoci súper mal loptu častejšie pod kontrolou, k zakončeniu sa neodhodlal a to dokonca ani zo štandardiek, len si stále posúval loptu. Páčilo sa mi to,“ s nadhľadom komentoval prístup hostí P. Lupták, ktorý po jednom z protiútokov skóroval a dal víťaznú bodku za stretnutím.

Takého “drzáka“ potrebovali

Fintice sú doma tradične veľmi silné, držia si túto výhodu a v tomto trende pokračujú.

„Teší ma, že hráme zodpovedne, bojovne a nepoddáme sa ani za nepriaznivého stavu. Podali sme výkon na hranici našich možností a hostia hrali priemerne. Vedeli sme, že proti favoritovi súťaže musíme ísť na doraz, inak neobstojíme.“

V novom ročníku sa káder obmenil. Devízou je príchod Uličného, najlepšieho strelca piatoligovej súťaže skupiny Šarišskej v minulej sezóne, ktorý hosťoval v Chmiňanoch a je kmeňovým hráčom Ľubotíc.

„Práve tam sme spolu pár rokov hrali, poznáme sa. Vieme, čo môžeme jeden od druhého čakať a teraz sme oprášili spoluprácu, čo sa vyplatilo aj pri góle.“

Je to typ, čo Fintice potrebovali - drzý, priebojný, nebojácny, ktorého protihráči neodstavia a nezastavia ani za cenu faulov. „On hryzie trávu, aj keď už nevládze a je veľmi efektívny. My máme zväčša veľmi slušných hráčov, ľudomilov.“

Vyzerá to tak, že útočná fáza by mala byť výrazne vystužená, hoci nevedno, či zostane Kukuč, ktorý koketuje s odchodom do Česka za prácou.

„Verím, že sa to nejako vyrieši v náš prospech. Veď aj naposledy proti Svitu robil súperovi ohromné problémy, bol cenným hráčom a na konci som ho stiahol úplne vyčerpaného.“

Preriedenú súpisku opustili Zlatohlavý (ukončil hosťovanie a rozhodol sa hrať v nižšej súťaži) aj Horoščák (najlepší strelec z uplynulej sezóny a kapitán tímu).

Stále je zranený Katuščák a nevedno, kedy zasiahne do hry, takže s počtom futbalistov je to dosť biedne.

Navyše tento týždeň je mimoriadne náročný.

Dnes Fintičania cestujú do Pakostova a potom v derby hostia Ľubotice.

„Musíme si s tým nejako poradiť, hoci stretnutie počas pracovného dňa nie je nič príjemné z hľadiska uvoľnenia hráčov zo zamestnania. A to ešte nevieme, či nás nečaká aj neskôr podobná situácia. Lenže podobný problém majú všetci, nielen my, treba sa zariadiť tak, aby neutrpela kvalita hry,“ dodal P. Lupták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jednoducho získané body ich nebavia