Jediným limitom Fergusona je zdravie

SITA|3. nov 2011 o 17:46

V nedeľu uplynie presne štvrťstoročie od nástupu Alexa Fergusona do funkcie manažéra Manchestru United.

MANCHESTER.

Svetlá škótska výnimka z pravidla o nestálosti trénerského povolania oslávi 31. decembra 70 rokov, ale napriek veku plánuje pracovať na Old Trafforde tak dlho, ako mu to zdravie dovolí. Veľké futbalové jubileum si pripomenie nedeľňajším domácim ligovým duelom so Sunderlandom. Fergusonových 25 rokov na lavičke "červených diablov" možno označiť za zlatý vek klubu: 12 ligových titulov, dva triumfy v Lige majstrov, päť v FA Cupe, štyri v Ligovom pohári. Každá trénerská rozprávka má svoj koniec, ale Ferguson naplnenie tejto zásady každým rokom odsúva. "Budem pokračovať tak dlho, kým sa budem dostatočne cítiť zdravý," vyhlásil vo štvrtok.

Ferguson nezabudol, komu vďačí za krásne roky na Old Trafforde. "Mal som veľké šťastie na skvelých hráčov. Keď sa pozriem späť, poviem si, že som šťastný muž. Je to na neuverenie. Len sa pozrite na ten zoznam - na začiatku Bryan Robson a Norman Whiteside, potom Brian McClair, Mark Hughes, Paul Ince, Roy Keane, Eric Cantona... Bože, to je plejáda. Fantastickí hráči, naozaj mám veriť tomu, že som ich všetkých viedol? Súčasná éra, to už sú trochu iné osobnosti, pochádzajú z rozmanitých kultúr. Neuveriteľné, mám za sebou krásny futbalový príbeh ako z rozprávky," zamyslel sa Ferguson.

O dlhovekosti škótskeho trénerského aristokrata svedčí fakt, že v nedeľu bude proti nemu koučovať Sunderland bývalý kapitán jedného z jeho tímov v Manchestri United Steve Bruce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Jediným limitom Fergusona je zdravie