Jantek: Víťazstvo nad Košicami má morálnu hodnotu

Sportnet|17. sep 2013 o 00:00

Vranov prepustil posledné miesto rezerve MFK Košice, ktorú v nedeľu doma zdolal 3:2.

Zaujímavosťou bola aj premiéra domácej posily zo Slovana Liberec, Petra Vasilka.

VRANOV. MFK Vranov sa dočkal druhého víťazstva po piatich dueloch, v ktorých raz remizoval a štyrikrát prehral.

Domáci sa so štyrmi bodmi zosunuli po šiestich kolách na tabuľkové dno, z ktorého sa chceli proti MFK Košice odraziť.

V súboji o zbavenie sa vizitky posledného tímu sa Vranov nenachádzal v optimálnej situácii, pretože Miroslav Jantek nemohol počítať s trojicou Lazúr – Kulich – J. Novák.

Pozitívom bolo dotiahnutie papierov pre bývalého hráča mládežníckych tímov Slovana Liberec Vasilka, ktorý ukázal viacero šikovných momentov, pričom práve po faule na neho sa kopal pokutový kop.

Lepší druhý polčas

Hoci Vranovčania víťaznú misiu zvládli, mladí zverenci trénera B. Andrejka kožu lacno nepredali. Predovšetkým v prvom polčase sa prepracovali k viacerým situáciám, kedy mohli súpera zraziť na kolená, no E. Makó v bráne či kúsok šťastíčka hrali proti nim.

Hosťom nepomohol ani úvodný gól v závere prvého polčasu, lebo o pár desiatok sekúnd sa z priameho kopu presadil Šamo a po zmene strán boli diváci svedkami už o čosi vyrovnanejšej partie.

O osude stretnutia nakoniec rozhodla kombinácia nedisciplinovanosti a straty koncentrácie Košičanov v dvoch momentoch, po ktorých Streňo spolu so Šamom naklonili definitívne misky váh na stranu svojho mužstva.

V zaujímavom stretnutí, v ktorom hlavný rozhodca Ziemba udelil v druhom polčase sedem žltých kariet, dal bodku za stretnutím premeneným pokutovým kopom Pavúk, ale keďže kontaktný gól prišiel až v 90. min., viac času hosťom na hru s výsledkom neostalo.

„V prvom polčase sme hrali viac chaoticky ako koncepčne, ale časť na tomto konštatovaní pripisujem tomu, že sme nastúpili so stopérskou dvojicou, ktorá doteraz nikdy spolu nehrala, čo bolo na trávniku cítiť. Súper mal niekoľko tutoviek, ale Erik Makó nás podržal a za stavu 0:1 si zároveň udržal nadhľad Šamo, ktorý z priameho kopu dvihol našu vlajku hore. Výsledok u mňa vždy závisí od hry v defenzíve. Pokiaľ by sme boli vzadu ďalej neistí, hralo by sa nám ťažko a z toho dôvodu sme si v kabíne cez prestávku niektoré veci vysvetlili. Keďže sme sa v obrane zlepšili a dvakrát sme sa presadili gólovo, myslím si, že za druhý polčas sme si zaslúžili vyhrať viac ako súper. Toto víťazstvo má pre nás väčšiu hodnotu z hľadiska morálneho, ako tabuľkového,“ hodnotil spokojným hlasom tréner MFK Vranov Miroslav Jantek.

Sklamaní hostia

Výprava Košíc opúšťala štadión sklamaná. Hostia, najmä v prvom polčase, ukázali, že práca s loptou a priestorom im v žiadnom prípade nie je cudzia.

Ich pohyb zdobila ľahkosť a prvé striedanie v tábore súpera po polhodine hry bolo reakciou predovšetkým na suverénny výkon T. Kubíka.

Košičania mali stretnutie vo vlastných rukách, pretože po mnohých viac ako sľubných príležitostiach išli do vedenia „gólom do šatne“, ale ani tento impulz im nestačil na to, aby svoj futbalovejší prejav povýšili na víťazstvo.

Po zmene strán už mali brankári pomenej práce a za týchto okolností rozhodla maximálna efektivita Vranovčanov.

„Zápas od začiatku nasvedčoval tomu, že budeme herne dominovať. Dostávali sme sa aj do gólových šancí, ale chybou tohto mladého kolektívu je, že nepremieňaním tutoviek dáva stále súperovi šancu hrať o dobrý výsledok, čoho sme boli dnes opäť svedkami. Hoci sme sa nakoniec predsa len dostali do vedenia, o minútu sme zo štandardnej situácie inkasovali... Aj po zmene strán sme mali hru v našej moci, no tým, že sme nezvládali finálnu fázu a k tomu sme vyrobili hrubé chyby v obrannej činnosti, naklonili sme misky váh na stranu domácich. Vranov už svojimi skúsenosťami a taktickou hrou s dôrazným napádaním znechucoval našich hráčov, preto sme výsledok len korigovali. I keď priebeh nasvedčoval v naše víťazstvo, hrá sa na góly a tých sme dali menej, preto odchádzame z tohto zápasu nešťastní,“ neskrýval sklamanie tréner MFK Košice B Bohumil Andrejko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jantek: Víťazstvo nad Košicami má morálnu hodnotu