Jana Čarnoká: Chorá aj zranená

Slzy bolesti. Takto, iba za pomoci maséra Štofčíka opúšťala v Gorzowe nedobrovoľne ihrisko Jana Čarnoká.
Slzy bolesti. Takto, iba za pomoci maséra Štofčíka opúšťala v Gorzowe nedobrovoľne ihrisko Jana Čarnoká. (Autor: Jozef Perháč)
Marián Špacai|28. jan 2010 o 00:00

Len stojeden sekúnd trval posledný zápas euroligovej skupiny pre basketbalistku Dobrých anjelov Janu Čarnokú. Odvtedy sa na ihrisku neobjavila, chýbala v extraligovm dueli v Poprade i včera v Nitre.

Len stojeden sekúnd trval posledný zápas euroligovej skupiny pre basketbalistku Dobrých anjelov Janu Čarnokú. Odvtedy sa na ihrisku neobjavila, chýbala v extraligovom dueli v Poprade i včera v Nitre. Ohrozená je aj jej účasť v osemfinále Euroligy proti Schiu.

KOŠICE. Basketbalistky Dobrých anjelov predohrávali v Nitre včera extraligový duel, ale pod Zobor necestovala rozohrávačka Jana Čarnoká.

V nohe jej ruplo

Táto dirigentka hry absentuje v zostave od posledného zápasu Euroligy v poľskom Gorzowe. Ten pre ňu trval necelé dve minúty, hneď v úvode si totiž bolestivo zranila nohu. "Pohla som sa dopredu a zrazu som cítila, že mi v nohe niečo ruplo. Vyšetrenie ukázalo, že mám zospodu na chodidle natrhnutú nejakú šľachu. Zatiaľ neviem, kedy sa opäť budem môcť zapojiť do tréningu," vykreslila J. Čarnoká.

Momentálne je teda ohrozený aj jej štart v osemfinále Euroligy proti talianskemu Schiu, prvý zápas je na programe už na budúci utorok. "Ak sa bude dať, určite by som chcela hrať. Zatiaľ však netrénujem a navyše som ešte aj ochorela, takže sa doma liečim," povzdychla si mladá reprezentantka a na margo osemfinálového súpera poznamenala: "Máme prijateľného súpera, s ktorým sa dá hrať. Je dobré, že sme sa vyhli najsilnejším tímom."

Veria si

Košičanky si prijateľného protivníka pre 1. kolo play-off vybojovali samy, zásluhou kladnej bilancie šiestich víťazstiev a štyroch prehier v základnej skupine. "Začali sme zle, troma prehrami, ale prvé víťazstvo nás následne pozdvihlo. Bol to potrebný impulz, ktorý nás posunul vpred. Rástlo sebavedomie, upokojila sa aj atmosféra. Veríme si i pred play-off," dodáva Čarnoká.

FAKTY

Predohrávka 21. kola extraligy: Nitra – Dobrí anjeli 61:89 (27:46). Najviac bodov: Oravcová 13, Ružičová 12, Jekničová 9 - Lawlessová 20, Dupreeová 18, Hricková 16. TH: 16/14 - 19/15, fauly: 21 - 16, trojky: 3 - 6, rozhodovali: Szibilla a Fuska, 200 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jana Čarnoká: Chorá aj zranená