Ján Papaj: Nálada v tíme nie je dobrá

Ján Papaj (v bielom). Verí, že posledné zápasy v roku zvládnu lepšie ako predošlé.
Ján Papaj (v bielom). Verí, že posledné zápasy v roku zvládnu lepšie ako predošlé. (Autor: sita)
Sportnet|14. nov 2011 o 00:00

Na futbalistov 1. FC Tatran Prešov čakajú ešte v jesennej časti Corgoň ligy dva zápasy. Najbližšiu sobotu sa predstavia na ihrisku rozbehnutého Ružomberka a potom v poslednom domácom zápase v roku privítajú Nitru.

Avšak v kádri zeleno-bielych sa ešte stále spamätávajú z trpkej domácej prehry proti Zlatým Moravciam. V tomto dueli podali veľmi slabý výkon a tak sa museli zmieriť s prehrou 0:1.

PREŠOV. V spomínanom zápase 16. kola Corgoň ligy medzi 1. FC Tatran Prešov a Zlatými Moravcami sa z oboch strán nehral pohľadný futbal. Zeleno-bieli si na konto pripísali jubilejnú desiatu prehru a stále sa tak potácajú na predposlednom mieste corgoňligovej tabuľky.

S istotou sa tak musia zmieriť s tým, že tento ročník Corgoň ligy 2011/2012 sa budú musieť tvrdo pobiť o to, aby si zachovali príslušnosť medzi slovenskou elitou.

Hlavy sú dole

Po poslednej domácej prehre proti Zlatým Moravciam sa zeleno-bielym opäť ťažšie dýcha. Výkonom nepotešili ani svojho trénera Štefana Tarkoviča, vedenie a ani samotných fanúšikov.

„Nálada v tíme nie je dobrá, hlavy sú dole, ale sú dve kolá pred nami a keď chceme pomýšľať na trochu lepšie umiestenie, musíme tie zápasy zvládnuť,“ dodal krídelný hráč 1.FC Tatran Prešov Ján Papaj.

Slabé výkony a navyše ďalšia domáca prehra znamenajú pre hráčov asi peňažné tresty. „My máme tresty dané od začiatku sezóny. Za každú domácu prehru máme pokuty. Určite je možné očakávať aj to, že počas zimnej prestávky sa v kádri niečo udeje.“

Neodohrali dobrý zápas

„Všetci vieme, že ten zápas sme neodohrali dobre, že nebol z našej strany dobrý, vedeli sme, že potrebujeme vyhrať, ale ten zápas sme nezvládli. Duely v Corgoň lige rozhodujú detaily, a bohužiaľ, znova sme doplatili na to, že sme dostali gól a žiaden sme nedali. Pred gólom bola sporná situácia v šestnástke súpera, kde rozhodca mohol odpískať penaltu, ale neodpískal a vzápätí sme dostali gól,“ dodal k poslednému neúspešnému zápasu Ján Papaj.

Po výhrach v pohári proti Žiline a v Corgoň lige proti Trnave sa očakávalo, že zeleno-bielych to naštartuje k lepším výkonom, ale práve naopak, prehrali v Banskej Bystrici a potom už spomínaný domáci zápas proti Moravciam. Ján Papaj takto zhodnotil posledné neúspechy.

„Lepšie sa nám hrá proti súperom, ktorí hrajú otvorene, ktorí chcú hrať futbal, ako je Trnava, Žilina a Slovan. Naopak, zle sa nám hrá proti súperom, ktorí sa stiahnu pred svoju šestnástku a my máme tvoriť, lebo my proste nemáme na to typologicky stavané mužstvo a nedokážeme sa presadiť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ján Papaj: Nálada v tíme nie je dobrá