Ján Haluška si život bez hokeja nevie predstaviť

V plnom trénerskom nasadení. Jeho rukami prešlo množstvo mladých hokejistov.
V plnom trénerskom nasadení. Jeho rukami prešlo množstvo mladých hokejistov. (Autor: archív J. H.)
Róbert Andrejov|9. nov 2017 o 00:00

Mládežnícky tréner, bývalý hráč Prešova, oslávil šesťdesiatku.

MICHALOVCE. Hokejový tréner Ján Haluška sa pred niekoľkými dňami dožil krásneho jubilea. V sobotu 14. októbra zavŕšil šesťdesiatku.

Dlhoročný mládežnícky kormidelník v Michalovciach má stále energie na rozdávanie a ako sám s úsmevom hovorí „na šesťdesiat sa necítim. Tou energiou ma nabíja šport a hlavne milovaný hokej, s ktorým som spätý celý život. Aj keď sú dni lepšie aj horšie, bez tohto športu by som nemohol existovať.“

Päť rokov kapitán

Zo začiatku bol u neho šport číslo jeden futbal, postupne si však zamiloval hokejku a kopačky vymenil za korčule.

S hokejom začal ako malý chlapec v rodnom Prešove, kde si postupne prešiel všetkými kategóriami, teda žiakmi, dorastom, juniorkou a A-mužstvom.

„Po sezóne medzi mužmi som ako 19-ročný odišiel na vojnu do Michaloviec, kde som pobudol dva roky. Na Zemplíne sa mi celkom darilo, preto som si tam získal aj množstvo fanúšikov a spoznal kopu kamarátov,“ spomína na prvý kontakt s Michalovcami.

Po vojenčine sa vrátil naspäť do Prešova, za ktorý hral do 36 rokov.

„Päť sezón som bol dokonca kapitánom mužstva, ktoré hralo I. slovenskú národnú ligu. V tých časoch sme sa stretávali s tímami ako Zvolen, Poprad či Banská Bystrica, ktoré teraz hrajú našu najvyššiu súťaž,“ hovorí Haluška.

Hrával v útoku, konkrétne na poste centra.

„V Prešove boli mojimi spoluhráčmi napríklad Anton Tomko, Peter Křemen alebo Dušan Kapusta, v súčasnosti známi tréneri.“

Dve desaťročia pri Laborci

Po skončení hráčskej kariéry okamžite presedlal na trénerstvo a v materskom klube mu zverili žiacky tím, ktorý viedol dva roky.

Potom prišla ponuka z michalovského klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ján Haluška si život bez hokeja nevie predstaviť