Ján Dvonč rekonštruoval chalupu

Sportnet|27. aug 2009 o 12:00

Tajomník košického Maratónskeho klubu Ján Dvonč patrí do kategórie nadšených chalupárov, aj preto mal jeho domček v Smolníku tohto roku prednosť pred dovolenkou v zahraničí.

"Vlani sme našu chalupu kompletne rekonštruovali, takže dovolenka nebola vôbec, a tohto roku sme rekonštrukciu končili, boli ešte nutné nejaké úpravy, takže som pobyt na chalupe prakticky spojil s dovolenkou."

V lete k moru posiela väčšinou iba manželku a dcéru, lebo opekanie dohneda vraj nepatrí k jeho obľúbeným koníčkom. "Na slnko zo zdravotných dôvodov veľmi nemôžem, mám totiž takú pokožku, ktorá sa s ním príliš neznáša. Na chrbte mi kvôli tomu museli operovať melanóm. Takže v posledných rokoch chodieva k moru iba manželka s dcérou a ďalšími príbuznými. Kedysi bola dovolenka či skôr prázdniny pri mori pravidelne, aj keď sa dalo ísť len do socialistických krajín. S rodičmi sme chodievali do Rumunska alebo Bulharska, ba zažil som aj plavbu loďou po Čiernom mori až do Odesy."

Preňho je v lete najväčším pôžitkom sadnúť na bicykel a šliapať do pedálov. S partiou rovnakých nadšencov už absolvoval niekoľko etáp okolo jazera Lago di Garda, či v rakúskych alebo slovinských Alpách. "To je moja predstava ideálnej dovolenky, v lete bicykel, v zime zas bežky, more vôbec nemusím. Vždy sa viac teším na zimu ako na letné horúčavy. Predstavujem si peknú zimu na bežkách, kde je všetko biele, trebárs niekde na severe Švédska."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ján Dvonč rekonštruoval chalupu