Jakubec je stále na maródke

Sportnet|1. apr 2004 o 00:00

Ešte stále praceneschopný je hlavný rozhodca Ľuboš Jakubec, ktorého po skončení prvého semifinále hokejovej ST extraligy inzultoval Zdeno Cíger, pričom kapitán Slovana Bratislava dostal od DK Pro-hokej šesťzápasový dištanc. Paradoxne Rudolf Lauff už ...

Ešte stále praceneschopný je hlavný rozhodca Ľuboš Jakubec, ktorého po skončení prvého semifinále hokejovej ST extraligy inzultoval Zdeno Cíger, pričom kapitán Slovana Bratislava dostal od DK Pro-hokej šesťzápasový dištanc. Paradoxne Rudolf Lauff už maródku ukončil, hoci ho vo štvrtom zápase série ešte surovšie zbil Zvolenčan Martin Mráz a dostal za to poldruharočný dištanc. Ani jeden z arbitrov súdnu dohru incidentov neinicioval.

"Ešte stále som v domácom liečení, práve dnes idem na kontrolu a aj keby ma ešte nechceli uznať, tak na vlastné riziko sa už chcem dať vypísať. Musím totiž už nejakým spôsobom živiť rodinu, len doma sedieť sa stále nedá. Aj keď na 90 percent ma živí hokej, tak sa venujem napríklad aj daňovému poradenstvu či finančným záležitostiam, no keďže sedím doma, tak za týmito vecami nemôžem vycestovať," povedal Ľuboš Jakubec tesne predtým, ako sa chystal na plánovanú kontrolu do martinskej Fakultnej nemocnice.

Jakubec po inkriminovanom zápase utrpel po ataku Cígera poranenie krku a krčnej chrbtice, aj otras mozgu, ktorý označili za stredný: "Najhoršie na tom je, že stále ma bolí hlava a nemôžem riadne hýbať krkom. Napriek tomu, že moje liečenie už trvá dlhšie ako sedem dní, trestné oznámenie na Cígera nepodám, ani som o ňom neuvažoval. Nechcem sa do podobných záležitostí miešať, chcem mať v prvom rade pokoj a nie sa s niekým naťahovať alebo sa vystavovať do nejakých rizík. Ak však niekto trestné oznámenie podá, to už je jeho vec," dodal Jakubec, ktorý na otázku, čo na celú záležitosť hovorí jeho rodina, len smutne skonštatoval: "Škoda hovoriť."

O tom, ako je z celého semifinálového diania medzi Zvolenom a Slovanom znechutený, svedčí aj fakt, že prvý finálový zápas Trenčín - Zvolen ani nepozeral: "Ani nebudem. Po tom, čo sa dialo, nemám záujem. Zároveň však verím, že takáto vyhrotená situácia medzi dvoma klubmi sa už viac nezopakuje."

Za Rudolfom Lauffom prišla v stredu do Košíc vyšetrovateľka z Bratislavy. "Vypočula ma v inkriminovanej záležitosti, no svojím podpisom som uviedol, že k trestnému stíhaniu sa nepripájam. To podali iní." Čo sa týka jeho zranenia, subjektívne sa vraj cíti dobre, objektívne to musia posúdiť lekári. Maródku už ukončil a v Poprade sa chystal pískať rozhodujúci tretí zápas play off o 3. miesto v extralige juniorov medzi domácim tímom a Liptovským Mikulášom. Na margo finálovej série uviedol: "Prvé finále som nevidel, ale keď mi to čas dovolí, rád sa pozriem. "

(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov