Iuventa ukončila českú dominanciu vo WHIL

Víťazkami v predstihu. Hráčky Iuventy vyhrali 12. ročník WHIL.
Víťazkami v predstihu. Hráčky Iuventy vyhrali 12. ročník WHIL. (Autor: ra)
Sportnet|8. apr 2014 o 00:00

Po piatich rokoch vyhrala základnú časť, prvenstvo spečatila na horúcej pôde Poruby.



MICHALOVCE. S týždňovým predstihom si definitívne zabezpečili prvenstvo v slovensko-českej súťaži hádzanárok hráčky Iuventy Michalovce.

V sobotu zvíťazili v zápase predposledného 21. kola WHIL v Ostrave nad Porubou presvedčivo 32:24 (14:12) a získali tak svoj piaty titul v nadnárodnej súťaži.

Od Poruby čakala viac

Iuventa necestovala do Ostravy s veľkými očami, kvôli študijným povinnostiam jej dokonca v zostave chýbala opora Dominika Horňáková, ale napokon po veľmi dobrom výkone pripravila domácemu DHC Sokol prvú porážku na vlastnej pôde v tejto sezóne.

„Čakala som od Poruby viac, a preto som z takého jasného víťazstva trošku prekvapená. Veď dlho sme tam nevyhrali, cestovali sme v deň zápasu a aj domáce mali veľké vyhlásenia pred duelom, že nás idú poraziť. V prvom polčase to ešte bolo vyrovnané, vyhrali sme ho o dva góly, ale mohli aj viac, keby sme nezahodili viacero šancí. Po prestávke to už bolo jasné, prekvapilo ma, že pomerne skoro začala hrať Poruba bez brankárky, teda v útoku so siedmimi hráčkami. Ale poradili sme si s tým a žiadnu drámu nepripustili,“ prezradila michalovská spojka Lucia Tobiašová.

„Išli sme k súperovi s malou dušičkou, ale o to viac sa tešíme, že sme naše prvenstvo spečatili práve na horúcej pôde Poruby.“

Titul je v správnych rukách

Skúsená ľavá spojka sa pod sobotňajšiu výhru zemplínskeho celku podpísala siedmimi gólmi. Na to, že nastúpila prvýkrát po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením ruky, je to pekná vizitka.

„Hralo sa mi celkom dobre, naplno som už trénovala tri týždne. Keby nebola reprezentačná prestávka, nastúpila by som už skôr, ale takto som aspoň dobehla tréningové manko,“ uviedla L. Tobiašová, ktorá tak získala svoj druhý titul vo WHIL.

Z premiérového sa tešila ešte v sezóne 2008/09. „Ukončili sme nadvládu českých tímov, z čoho sa tešíme. Nečakala som, že družstvá od našich západných susedov budú takto dominovať, zvlášť po tom, čo v úvodných ročníkoch WHIL sa oveľa viac darilo slovenským celkom,“ skonštatovala košická rodáčka.

V sobotu sa bude v Chemkostav aréne oslavovať dlho očakávaný primát v nadnárodnej súťaži, vtedy je totiž na programe posledný zápas základnej časti s Jindřichovým Hradcom.

Iuventa má na čele 5-bodový náskok, je podľa „Tobi“ titul v správnych rukách? „Myslím si, že áno. Most nemal tento ročník tak vydarený ako vlaňajší, postrácal veľa bodov. Zlý káder nemala ani Slavia Praha, ale keďže najmenej zaváhaní sme mali my, tak sa zaslúžene radujeme z prvenstva.“



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa ukončila českú dominanciu vo WHIL