Iuventa je na prahu novej sezóny, aj s omladeným kádrom chce víťaziť

Po odchode Tetyany Fiľkovej-Trehubovej bude v novej sezóne najstaršou hráčkou Iuventy Patrícia Wollingerová.
Po odchode Tetyany Fiľkovej-Trehubovej bude v novej sezóne najstaršou hráčkou Iuventy Patrícia Wollingerová. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|30. aug 2019 o 00:00

V príprave dosiahla priaznivú bilanciu, nový tréner priniesol zmeny.

MICHALOVCE. S novým trénerom a omladeným kádrom vstúpia už túto sobotu do nového ročníka hádzanárky michalovskej Iuventy.

Úradujúce slovenské majsterky na úvod čaká v rámci úvodného kola nadnárodnej MOL ligy domáci súboj s českým Hodonínom, ktorý odohrajú v tradičnom čase od 17.30 hod.

Zemplínčanky vyrukujú do novej sezóny opäť s najvyššími cieľmi, ich prioritou bude obhájiť majstrovský titul aj Slovenský pohár a v interlige, v ktorej vlani obsadili najvyšší stupienok, sa budú snažiť skončiť na medailovej pozícii.

Okrem toho ich znovu čakajú aj boje v pohárovej Európe. V polovici septembra na domácej pôde dvakrát privítajú švajčiarsky celok Spono Eagles, cez ktorý budú chcieť prejsť do ďalšieho kola.

Dvakrát mali na dosah prvenstvo

Michalovské hráčky si po roku opäť museli zvykať na metódy nového kormidelníka, keďže po sezónnej anabáze skončil na lavičke Iuventy Peter Hatalčík.

Toho nahradil Peter Dávid, ktorý naposledy viedol konkurenčný Most.

„Príprava bola trošku iná ako vlani. Našťastie nás obchádzali vážnejšie zranenia, takže pripravené sme dobre. Nový tréner nejaké veci obmenil, niektoré však ostali. Herný systém či už v útoku alebo v obrane sa snaží prispôsobiť typom hráčok, ktoré má k dispozícii,“ rozhovorila sa dlhoročná opora žlto-modrých Patrícia Wollingerová.

Majsterky počas leta absolvovali tri turnajové previerky, počas ktorých dokopy odohrali deväť stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa je na prahu novej sezóny, aj s omladeným kádrom chce víťaziť