Iskra Svit u majstra neprekvapila

Začali prehrou. Iskra podľahla Komárnu o 15 bodov.
Začali prehrou. Iskra podľahla Komárnu o 15 bodov. (Autor: Karol Scholtz)
Richard Hudeček|8. mar 2016 o 00:00

Pätnásťbodovou prehrou na palubovke súpera vstúpili do play-off basketbalisti Iskry Svit.

V Komárne nezvládli druhú štvrtinu, ktorú prehrali o 14 bodov.

SVIT. Podtatranci zachytili očakávaný nápor domácich a po úvodných desiatich minútach viedli o tri body. Druhá časť však medveďom nevyšla. Lodiari ju vyhrali 27:13 a vytvorili si, ako sa neskôr ukázalo, rozhodujúci náskok.

„Zápas sme začali veľmi dobre a kontrolovali sme to, na čom sme sa dohodli. Ale, žiaľ, v prvom polčase sme mnohokrát dovolili Komárnu doskočiť loptu a umožnili sme tak súperovi skórovať po druhých či tretích šanciach. V druhom polčase sme sa snažili stiahnuť výsledok, čo sa nám aj podarilo, lebo sme sa dostali na dostrel troch bodov. Vtedy Komárno dalo dve ťažké trojky, po ktorých nám znovu odišli na deväť bodov a potom už bolo ťažké dostať sa späť do zápasu. Teraz už musíme začať rozmýšľať o zápase vo Svite,“ skonštatoval tréner Svitu Rudolf Jugo.

Nezvládli obranný doskok

Sviťania posadili domácich na koňa nezvládnutým obranným doskokom.

„Nezačali sme zle, zo začiatku sme hrali s Komárnom vyrovnanú partiu, len potom sa nám stalo zase to, čo sa nám v Komárne stáva pravidelne. Domáci zaznamenali veľké množstvo útočných doskokov. Musíme sa viac koncentrovať na náš obranný doskok a doma ich musíme poraziť, aby sa nám potom ľahšie dýchalo a tým bude aj priebeh celej série úplne iný,“ povedal pivot Iskry Svit Boris Belavý.

Výsledok – sobota: MBK Rieker Com Therm Komárno – Iskra Svit 84:69 (45:34), najviac bodov Svitu: Umipig 21, Bradley 14, Jenkins 11. Stav série: 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra Svit u majstra neprekvapila