II. liga: Moldavčania v predstihu kráľmi ročníka

Postupujú. Futbalisti Moldavy v predstihu vyhrali II. ligu skupinu východ.
Postupujú. Futbalisti Moldavy v predstihu vyhrali II. ligu skupinu východ. (Autor: veja)
Sportnet|31. máj 2010 o 00:00

Dve kolá pred koncom II. futbalovej ligy je isté, že Moldavčania zavŕšili svoje triumfálne ťaženie v ostatných rokoch a vybojovali si miestenku v druhej najvyššej súťaži.

Z líderského postu ich už nikto nevytlačí. Definitívu potvrdili doma proti MFK B. Bystrica a po hladkom víťazstve mohla vypuknúť obrovská radosť na štadióne FK Bodva. Naopak, remízou v Žiline s béčkom si príslušnosť v tejto súťaži zachovali nadobro hráči MFK Košice B. Vranovčania na druhej priečke rozstrieľali v derby Trebišov, kým Lipany napriek záľahe šancí doma len remizovali s Humenným, keď štyri razy nastrelili žrď a brvno. St. Ľubovňa rozdielom triedy pokorila Čadcu a juniori Prešova po zaváhaní v závere len tesne porazili rezervu B. Bystrice. V ďalšom derby na Spiši hostitelia jednogólovým rozdielom pokorili Podtatrancov.

Moldava - MFK B. Bystrica 4:0 (3:0 )

MOLDAVA. Pri Bodve trvalo iba desať minút, kým sa domáci hráči striasli počiatočnej opatrnosti. Na definitívny postup im totiž stačil jediný bodík, no na toto sa zverenci Jaroslava Galka nechceli spoliehať. Prišla 11. min. a Dupkala nádhernou strelou vymietol pravý horný roh Vaculčiakovej brány. Potom už mohli hráči Moldavy naplno rozohrať svoj part pre jedno mužstvo. Onedlho totiž hlavou trafil aj Andraščík, ktorý efektívne zakončil Fazekašov vydarený center. Bystričania takmer neohrozili gólmanov Vojtaška a po prestávke ani Nováka. Skóre saq menilo v 36. min., keď najprv Andraščíkov gólový pokus Vaculčiak odvrátil na roh, no po jeho rozohraní už Kokanovič dvíhal ruky na znak radosti zo svojho úspechu. Takmer ihneď po prestávke zvyšoval Gavlák po peknej akcii stredom obrany hostí. Šancí domácich síce pribúdalo, no skóre sa už nemenilo. No po záverečnom hvizde rozhodcu sa i tak mohli začať nespútané oslavy tretieho postupu za tri roky.

Góly: 11. Dupkala, 15. Andraščík, 36. Kokanovič, 48. Gavlák. Bez kariet. Pred 1 500 divákmi rozhodoval Anguš. Moldava: Vojtaško (46. Novák R.) - Hanzuš, Kováč, Kaminský, Fazekaš - Andraščík, Timkovič (46. Smolec), Kokanovič, Brezničan, Dupkala (65. Pančík) - Gavlák. MFK : Vaculčiak - Lorinc, Gašpar, Sojka (62. Jankovič), Solivajs - Genčúr, Novák Ľ., Kupčík, Cimerman, Sarvaš - Starší.

Rudolf Rondzik

Sp. Nová Ves - Poprad 1:0 (0:0)

SP. NOVÁ VES. Za zmienku stojí 26. minúta a príležitosť Kubusa, no jeho prudká strela spoza šestnástky Tokolyho neohrozila. Po polhodine hry sa tempo hry zvýšilo, ale všetka snaha sa končila pred šestnástkami. V 35. min. sa domáci Stanislav dostal k lopte, ale mal vychýlenú mušku. Svižnejší bol druhý polčas. Dvakrát po sebe nebezpečne pohrozili hostia v 40. min. Vitkaj a po ňom Tropp vysoko prestrelili. Najväčšiu šancu zápasu mali hostia v 67. min., keď po rohovom kope najprv pomohla domácemu gólmanovi žrď a následne Maťaš odrazenú loptu nevedel poslať do odkrytej brány. Nedáš - dostaneš. O päť minút Novovešťania založili rýchly jednoduchý protiútok, prudkú strelu Vernarský vyrazil a pohotový Stadnyk nekompromisne zakončil - 1:0. V 86. min. sa vyznamenal domáci brankár Tokoly, keď prudkú gólovú strelu vyrazil.
GÓL: 72. Stadnyk. ŽK: Daško, Vitkaj, Dvoržňák, Tropp. ROZHODOVAL: Eperješi. DIVÁKOV: 600.
SP. NOVÁ VES: Tokoly - Ziemba, Palasiewicz (46. Schustrik), Zekucia - Stanislav, Stadnyk, Čekovský, Sedláček, Kokočák (46. Sirko) - Ďurech, Kiššák. POPRAD: Vernarský - Daško, Vitkaj, Rams (72. Rusnák) - Kočiš, Maťaš, Dvoržňák, Kubus, Ondruš - Bendík (81. Bolcár), Tropp.

Jozef Petruška

Prešov jun. - B. Bystrica B 3:2 (1:0)

PREŠOV. Juniori 1. FC Tatran Prešov si zaknihovali 15. výhru v tomto ročníku druhej ligy. Do 75. min. stretnutia dominovali zverenci trénera Jozefa Koscelníka. V 16. min. otvoril gólový účet zápasu vydarenou hlavičkou Dubecký. V ďalších minútach boli v útočnej fáze nebezpečnejší domáci futbalisti. V 30. min. z výhodnej pozície preloboval bránku hostí Lukáš Eliáš, jeho chvíle v tomto zápase ešte neprišli. Veľkú príležitosť na zvýšenie náskoku domáceho tímu mal v 38. min. Kentoš, jeho hlavička však efekt nepriniesla. V úvodných minútach 2. polčasu sa gólovo presadil Lukáš Eliáš. Vedenie svojho tímu zblízka zvýšil v 52. min. a tretí gól pridal v 62. min. Zdalo sa, že o víťazovi súboja je rozhodnuté. Domáci ale poľavili v obrane, čo hostia využili na korigovanie stavu.

GÓLY: 16. Dubecký, 52. a 62. L. Eliáš - 76. a 83. Kostúrik. ŽK: Harčár, Janev (obaja Prešov). D: 63. R: Leško. PREŠOV: Hájovský - Hatok (72. P. Leško), Harčár, Dubecký, Zbiňovský - Kačala (90.+ Kočík), Janev, Jacko, D. Leško - Kentoš, Eliáš. B. BYSTRICA: Jurčo - Gálik, Libič, Poliach, Wolf (46. Chomistek) - Borbéli - Bobor (58. Slančk), Považanec, Vician, Nemec (63. Rejdovian) - Kostúrik.

(jac)

Vranov - Trebišov 5:0 (3:0)

VRANOV. Domáci hráči nastúpili s odhodlaním zvrátiť nepriaznivú šnúru troch prehier bez streleného gólu. Najprv sa nepresadili Šamo a Baran, no v 11. min. si Lazúr narazil loptu so Šamom a strelil úvodný gól. O tri minúty Opiela uvoľnil Lazúra a ten opäť nedal Poľackému šancu a zvýšil na 2:0. V 33. min. prišla najkrajšia akcia zápasu, keď kombináciu Petro - Šamo - Lazúr zakončil z 5 m Baran a bolo 3:0. Záver polčasu ešte mohol zvýšiť Šamo, keď z 5 m mieril len na brankára hostí. Tlak domácich pokračoval aj v druhom polčase. Šance Šama, Barana a Lazúra ostali nevyužité, no prišla 75. min. a po kombinácii Šama s Kiššom technicky zakončil Opiela a bolo 4:0. V 85. min. po štandardnej situácii a centri Šama, Baran rybičkou zvýšil na konečných 5:0 hlavou.

GÓLY: 11. a 14. Lazúr, 33. a 85. Baran, 75. Opiela. ŽK: Jenčko - Oláh. D: 620. R: Mriglot. VRANOV: Pulen - Streňo (84. Tomčák), Lazúr, Paraska, Jenčko - Opiela, Komar (81. Hajdúch), Petro (77. Kulich), Kišš - Šamo, Baran. TREBIŠOV: Poľacký - Kročko, Drobňák, Capko, Petrovský - Guman, Rusnák, Čižmár (86. Rugovský), E. Lukáč - Oláh (77. M. Lukáč), Toporčák.

František Buzek

Lipany - Humenné 1:1 (0:0)

LIPANY. V tomto zápase nebolo súdené domácemu mužstvu zvíťaziť, hoci gólových šancí malo na päť zápasov. Začalo sa to už v 2. min., keď strela Drobňáka z 20 m skončila na spojnici bránky Bálinta. V 10. min. znova Drobňák vystrelil zvnútra šestnástky vedľa a do tretice opäť ten istý hráč v 14. min. hlavičkoval vedľa. V 16. min. išiel sám na bránku hostí Sekerák, no ten jeho pokus zneškodnil. V 26. min. Hudy nastrelil z 5 m iba nohy Bálinta. V 35. min. hlavička Šimka za pomoci brankára Bálinta skončila na brvne. V 40. min. Sekerák z 5 m vystrelil z otočky, no brankár Bálint zachránil. Druhý polčas domáci začali opäť tlakom a v 47. min. sa uvoľnil Pončák, no jeho strela skončila na spojnici bránky. V 55. min. išiel Hudy sám na brankára, no jeho strela išla vedľa ľavej žrde. Hostia prvýkrát vystrelili do priestoru bránky v 59. min. Drogbom. V 70. min. strelu spod brvna Adraščíka vyrazil na roh Bálint. V 72. min. domáci už po štvrtýkrát nastrelili brvno bránky Drobňákom. Hostia domáce mužstvo potrestali za nevyužité šance v 81. min., keď z ojedinelého protiútoku skóroval Karafa. V 85. min. mohol Andraščík vyrovnať, no jeho strelu brankár Bálint vyrazil a do opustenej bránky nedokázal skórovať ani Kirňák. V 87. min. domáci vyrovnali strelou do šibenica z 20 m Kovalíkom.

GÓLY: 87. Kovalík - 81. Karafa. ŽK: Berianidze, Marec, Pe. Šuľak, Chudina, Gavaľa, Karafa (všetci Humenné). D: 300. R: Mojsej. LIPANY: Talian - Angelovič, Kovalík, T. Šimko, Janič (46. Turok-Heteš) - Hudy (75. Tomčík), M. Andraščík, Haničák, Pončák - Drobňák, Sekerák (58. Kirňak). HUMENNÉ: Bálint - Baranek, Marec, Berianidze, Magač - Pa. Šuľák (50. Pe. Šuľak), Ovšianik, Drogba, Chudina - Gavaľa (76. Ondica), Karafa.

Pavol Šuhaj

Stará Ľubovňa - Čadca 3:0 (1:0)

STARÁ ĽUBOVŇA. V 4. minúte skúšal šťastie Dlugoš, vyrazenú strelu však Štieber neusmernil do siete. V 10. minúte zakončoval Cíferský, jeho strela bola zblokovaná. Prvopolčasovú prevahu pretavil do vedúceho gólu v 37. minúte Štieber, keď dorazil strelu Kosturka. V druhom dejstve začali aktívnejšie hostia. V 64. minúte predviedol nádhernú individuálnu akciu Dlugoš, prešprintoval brániacich hráčov a okolo Gavláka poslal loptu do siete. V 86. minúte spálil Štieber stopercentnú šancu, keď azda z piatich metrov netrafil prázdnu bránu. Všetko si vynahradil o minútu neskôr, po tom, čo strelu Pydu dokázal brankár hostí vyraziť, no na dorážku bol prikrátky.

GÓLY: 4. a 87. Štieber, 64. Dlugoš. D: 450. R: Cifrík. ST. ĽUBOVŇA: Bičuš - Hricov, Cíferský (87. Selep), Kosturko, Kucko - Krajňák (68. Kupec), Pyda, Galik, Sivuľka - Dlugoš (90. Kamdem), Štieber. ČADCA: Gavlák - Kubišta, Polka, Novotný, Kavuliak - Tlelka, Janščo, Kulla, Strapač - Húšťava, Vnuk.

Peter Karaš

Najlepší strelci

14 gólov: Jurko (Moldava)
12 gólov: Tubonemi (Podbrezová B), Gavlák (Moldava)
11 gólov: Pačinda (Košice B), Šamo (Vranov),Dlugoš (St. Ľubovňa)
10 gólov: Maťaš (Poprad)
M. Sedliak (Podbrezová B), Lazúr (Vranov),
9 gólov: Kubus (Poprad), Andraščík (Lipany)
8 gólov: Baran (Vranov), T. Záhradník (Lipany), Stadnyk (Spišská Nová Ves),
7 gólov: Ľ. Horváth (Sp. N.Ves), Hamuľák (Humenné), Ľ. Rusnák (Trebišov), Starší, Cimernam (obaja MFK ­ Banská Bystrica)
6 gólov: D. Leško (Prešov jun.), Kožička (Podbrezová B), Pončák,Šuhaj (Lipany), Toporčák (Trebišov), Bohuš (Zvolen), Kostúrik (B.Bystrica B)
5 gólov: Capko (Trebišov), Fizek (Čadca), Gál-Andrezly (Košice B), Ihnatišin (Žilina B), Belejík (Prešov jun.), Laksík (B.Bystrica B)
4 góly: Vršajevič, Drahul, Guba (všetci Prešov jun.), Vician(B.Bystrica B), Kupčík, Valentýni (obaja MFK ­ Banská Bystrica), Zlatkovič (Žilina B), M. Bačík, Seman (obaja Moldava), R. Michalík, Šidlo (obaja Čadca), Digoň (Košice B), M. Pekár (Vranov), Čižmár (Trebišov), Tyčiak (Zvolen), Čekovský (Sp.N.Ves), Púchy (Podbrezová B), Štieber ( St. Ľubovňa),

(jb)

Tabuľka

1. Moldava 28 19 3 6 59:19 60
2. Vranov 28 16 4 8 50:27 52
3. Podbrezová B 28 13 10 5 48:16 49
4. Lipany 28 13 9 6 41:23 48
5. Prešov B 28 15 3 10 45:37 48
6. Trebišov 27 12 7 8 33:33 43
7. Dukla BB B 28 13 4 11 38:43 43
8. Poprad 28 11 6 11 37:43 39
9. Sp. N. Ves 28 9 10 9 36:39 37
10. Zvolen 28 8 10 10 33:35 34
11. Žilina B 28 7 12 9 36:42 33
12. Humenné 28 7 11 10 21:35 32
13. Košice B 28 8 5 15 37:49 29
14. MFK B. Bystrica 28 5 8 15 29:54 23
15. Čadca 28 5 7 16 25:49 22
16. St. Ľubovňa 27 4 7 16 25:49 19

Zostávajúce výsledky

Žilina B - Košice B 1:1 (1:1). Góly: 24. Povinec - 45. Pačinda, rozhodoval: Hrdlička, 100 divákov.

Zvolen - Podbrezová B 0:0. Rozhodoval: A. Somoláni, 510 divákov.

PROGRAM 29. KOLA

6. 6. o 10.30.: Košice B - Zvolen, B.Bystrica B - Moldava, MFK B.Bystrica - Humenné, o 17. hod.: Sp.N.Ves - Lipany, Poprad - Žilina B, Podbrezová B - St. Ľubovňa, Čadca - Vranov, Trebišov - Prešov B.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»II. liga: Moldavčania v predstihu kráľmi ročníka