Igora L. z kauzy Osrblie z väzby nepustia. Prokurátor podal sťažnosť

TASR|19. sep 2011 o 15:08

Okrem Igora L. sedí vo väzbe aj bývalý poradca predsedníčky vlády Ivety Radičovej Martin N.

.

BRATISLAVA. Napriek tomu, že Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku prijal kauciu 30 tisíc eur, bývalý slovenský veľvyslanec Igor L., ktorý je obvinený v kauze Osrblie, na slobodu zatiaľ nepôjde.

Rozhodnutie súdu totiž napadol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal na Špecializovaný trestný súd sťažnosť voči jeho rozhodnutiu zo 14. septembra 2011, ktorým prijal peňažnú záruku obvineného Igora L. na prepustenie z väzby," povedala Tökölyová. O prokurátorovej sťažnosti a teda aj o ďalšom trvaní väzby Igora L. rozhodne Najvyšší súd SR.

Špecializovaný súd prijal kauciu spolu s písomným sľubom minulý týždeň. "Sudca obvinenému určil obmedzenia a zákazy, napríklad zákaz kontaktovať sa s ostatnými spoluobvinenými a svedkami," povedala vtedy hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

V kauze dostavby biatlonového štadióna v Osrblí sú od konca júla obvinení z nepriamej korupcie Igor L., Peter K. a Pavol P., Martina N. obvinili 17. augusta. Okrem Igora L. sedí vo väzbe aj bývalý poradca predsedníčky vlády Ivety Radičovej Martin N. Toho vzali do väzby pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov. Dvaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Na prestavbu a rekonštrukciu Národného športového areálu v Osrblí bolo vyčlenených 1,6 milióna eur z ministerstiev školstva, financií a rezervy predsedníčky vlády. Podľa premiérky Ivety Radičovej sa okamžite našli osoby, ktoré sa začali tváriť, že im patrí desať percent tejto sumy. Pri preberaní označených bankoviek vo výške 30.000 eur zadržala polícia bývalého veľvyslanca SR v Keni Igora L. 29. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Igora L. z kauzy Osrblie z väzby nepustia. Prokurátor podal sťažnosť