Identifikovali telo Pavla Demitru

Pavol Demitra
Pavol Demitra (Autor: SITA)
SITA|8. sep 2011 o 16:51

Vyšetrovacia komisia Ruskej federácie podala v súvislosti s porušením pravidiel bezpečnosti prevádzky leteckej dopravy trestné oznámenie.

MOSKVA. Ruská strana už identifikovala telá obetí leteckého nešťastia, medzi ktorými je aj slovenský hokejista Pavol Demitra. Pre TASR to potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Ľuboš Schwarzbacher.

"Ministerstvo je v neustálom kontakte s ruským ministerstvom pre mimoriadne situácie a tiež s rodinou obete, ktorej pomáhame pri zabezpečení prevozu pozostatkov na Slovensko," uviedol ďalej.

Ako dodal, vyšetrovacia komisia Ruskej federácie podala v súvislosti s porušením pravidiel bezpečnosti prevádzky leteckej dopravy trestné oznámenie.

Lietadlo Jak-42 sa s členmi hokejového tímu Lokomotiv Jaroslavľ zrútilo v stredu (7.9.) krátko po štarte z miestneho letiska na brehu rieky Volga. Haváriu prežili dvaja zo 45 ľudí na palube. Ťažko zraneného hokejistu Alexandra Galimova a palubného inžiniera Alexandra Sizova, ktorí sú v kritickom stave, už previezli z jaroslavľskej nemocnice do Moskvy.

Lietadlo viezlo hráčov ruského hokejového tímu na úvodný zápas novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy.

Galimovov stav je stabilizovaný

Hokejista Alexander Galimov, ktorý ako jediný z tímu účastníka KHL Lokomotivu Jaroslavľ prežil stredajšiu leteckú katastrofu stroja Jak-42 neďaleko letiska v Jaroslavli, je už v stabilizovanom stave. Pre ruskú agentúru Interfax to potvrdil Valerij Kubyškin, riaditeľ moskovského Inštitútu chirurgie A. Višnevského, kam Galijeva vo štvrtok previezli.

"Jeho stav je veľmi vážny, no vďaka výbornej práci kolegov z Jaroslavľu a profesorovi Alexejevovi sa podarilo jeho stav stabilizovať a transportovať ho do nášho inštitútu," skonštatoval Kubyškin.

Hokejistu sprevádza aj jeho otec, ktorý so synom dokonca komunikoval. "Galimov nebol v bezvedomí, dalo sa s ním komunikovať. Včera sa s ním stretol otec, ktorý s ním pricestoval aj do Moskvy," informoval primár oddelenia popálenín Inštitútu Višnevského profesor Andrej Alexejev a pokračoval:

"V súčasnosti sa nachádza v umelom spánku. Je napojený na ventiláciu pľúc. Liečebný proces bude zložitý, treba sa vyhnúť najmä infekcii. U nás sú zabezpečené všetky podmienky na úspešnú liečbu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Identifikovali telo Pavla Demitru