Ich hráči mali roztržku. Chelsea aj Arsenal dostali pokutu

Hráč Arsenalu Gabriel Paulista (s číslom 5) sa pustil do Diega Costu (s číslom 19) po tom, ako Španiel udrel jeho spoluhráča Laurenta Koscielneho.
Hráč Arsenalu Gabriel Paulista (s číslom 5) sa pustil do Diega Costu (s číslom 19) po tom, ako Španiel udrel jeho spoluhráča Laurenta Koscielneho. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. okt 2015 o 21:08

Legendárny Pelé vyhlásil, že jeho správanie je zlým odkazom pre mládež. Za konanie Diega Costu dostala Chelsea pokutu. Disciplinárna komisia sankcionovala aj Arsenal.

LONDÝN. Anglická futbalová asociácia (FA) vo štvrtok oznámila, že potrestala londýnsku Chelsea sankciou 40-tisíc libier. Mestskému rivalovi Arsenalu naparila pokutu 30-tisíc libier.

Dôvodom je potýčka medzi hráčmi v dueli 6. kola Premier League 19. septembra. Chelsea v ňom na svojom trávniku zvíťazila 2:0.

Roztržka medzi domácim Diegom Costom a hosťujúcim Gabrielom Paulistom sa skončila červenou kartou pre obrancu Arsenalu. Tú mu však napokon FA neskôr zrušila.

"Oba kluby nezabezpečili slušné správanie svojich hráčov. Varovali sme ich pred sankciami za prípadnú recidívu," uvádza sa vo vyhlásení FA.

Faul Diega Costu i jeho následný konflikt s Gabrielom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ich hráči mali roztržku. Chelsea aj Arsenal dostali pokutu