Iba gól im otvorí cestu k postupu do semifinále

Kamil Karaš. Verí v postup.
Kamil Karaš. Verí v postup. (Autor: veja)
Sportnet|25. okt 2011 o 00:00

Ide to v rýchlom slede – liga, pohár, liga, pohár... Futbalisti MFK Košice sa v jeseni určite nenudia. Dnes ich čaká odvetný štvrťfinálový duel Slovnaft Cupu na ihrisku Zlatých Moraviec.



KOŠICE. O prvom zápase v Čermeli nemožno hovoriť inak ako o zbabranom, takže žlto-modrí majú v odvete čo naprávať, aby vyviazli so zdravou kožou z tejto nešťastnej situácie. Inak im hrozí pohárový „bankrot“, a to by veru mohla byť, s podobným scenárom v lige, smrtiaca kombinácia.

Na 3:3 hrať nebudú

Remíza 2:2 z Čermeľa, to je ideálna východisková pozícia pre Zlaté Moravce. „Ako som povedal po tom zápase, v odvete nemôžeme hrať na 3:3, veď v tejto sezóne sme tri góly, okrem pohárového duelu s Dolným Kubínom, ešte ani nedali, takže naša cesta vedie cez výhru. Stačilo by nám 1:0, v najhoršom prípade doviesť zápas do penaltového rozstrelu,“ pristal by stredopoliar MFK Košice Kamil Karaš aj na dramatické rozuzlenie štvrťfinálového duelu.

Dať v ňom gól je pre Košičanov nutnosťou, dnes nemôžu hrať na bezgólovú remízu ako v Trnave. A Kamil Karaš možno chytil slinu práve v prvom zápase so Zlatými Moravcami. „Nejaká šanca na gól sa mi možno opäť naskytne a bol by som veľmi rád, keby som skóroval aj v odvete, ale radšej nech sa darí celému mužstvu. Je jedno, kto skóruje, hlavne aby z toho bol postup. Samozrejme, bude to iný zápas ako v Trnave, kde sme v podstate hrali na udržanie bezgólového výsledku a brejky. Teraz musíme byť oveľa aktívnejší, treba dať prvý gól, iná cesta za postupom do semifinále nie je. Veľmi radi by sme hrali v pohári aj na jar, uvidíme, ako to dnes dopadne. Šance sa však vopred nevzdávame.“

Moravce im nesedia

Pravdupovediac, Zlaté Moravce nepatria do kategórie obľúbených košických súperov, vzájomná ligová bilancia ich z nej jednoznačne vylučuje. „Určite, nemáme ju s nimi najlepšiu. Možno je to aj tým ich štýlom, ktorý nám akosi nesedí. Kombinačným futbalom nám stále robia problémy, darí sa im proti nám aj preto, že majú v mužstve skúsenejších hráčov. Odkedy postúpili do Corgoň ligy, vedia na nás zahrať, ale dúfam, že dnes to bude iné,“ želá si Kamil Karaš, ktorý sa snaží získať stabilné miesto v základe MFK, čo by mu opäť mohlo otvoriť dvierka aj do slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iba gól im otvorí cestu k postupu do semifinále