Hviezdy Tampy slovenské deti nepotešili

Nie všetci mladí hokejoví priaznivci odchádzali zo Samsung Arény s úsmevom na tvári.
Nie všetci mladí hokejoví priaznivci odchádzali zo Samsung Arény s úsmevom na tvári. (Autor: tasr)
TASR|29. sep 2008 o 19:30

Hráči zámorského tímu sa z krátkeho tréningu porúčali až s prílišným nezáujmom.

BRATISLAVA. Exhibičné akcie, najmä tie narýchlo zvolané, sú vo svete športu vrtošivé. Takisto ako nálady hokejistov alebo okamžité rozhodnutia mocných v zámorských hokejových kluboch.

Fotogalériu z tréningu nájdete na hokej.sme.sk

V pondelok mali niektorí fanúšikovia NHL smolu dvakrát - niektorí otcovia nadšených ratolestí sa nedostali k hviezdam Tampy Bay na dopoludňajšej autogramiáde v Carltone a ich deti vyšli naprázdno na podvečernej akcii v Samsung Aréne.

((video))

Deti odchádzali sklamané

Utorňajší historický zápas medzi Slovanom Bratislava a šampiónom Stanleyho pohára z roku 2004 je nepochybne udalosťou. Avšak verejný tréning Lightning bol jednoznačným fiaskom.

V prvom rade prišlo málo zvedavcov, lebo 300 Sk za tréning je dosť veľa. O to viac detí z prítomných mohlo získať od spoločnosti Orange Slovensko a.s. zadarmo vstupenku na zápas, údajne ich rozdali päťsto. Ale boli takí, ktorých otcovia predpoludním podpis nezohnali a oni sami sa sľubovanej fotografie s Lecavalierom, St. Louisom, či Slovákom Meszárošom nedočkali.

Sprvoti to v Samsung Aréne vyzeralo normálne, hráči Lightning trénovali, ale navzdory propozíciám len zhruba polhodinku. Najväčšie osobnosti tímu odišli z ľadu skôr a keď naň pustili detváky, bez záujmu sa cez ne predierali do kabíny aj zostávajúci hráči.

Hviezdy sa porúčali z ľadu až príliš rýchlo

"Ujo" zo zimného štadióna zatvoril za zámorskými hviezdami dvierka a otvoril sa priestor pre sólo moderátora podujatia, ktorý sa odľahčenou formou snažil sklamané deti zabaviť. Medzitým musel oznamovať neustále zmeny rozhodnutí a občas sa do toho vsunula aj kritika organizátora, teda najmä ľudí z hosťujúcej výpravy. Hokejisti Tampy Bay odišli na hotel bez rozlúčky alebo čo i len pozdravu, pretože boli unavení a potrebovali si pred utorňajším zápasom oddýchnuť...

To, že akcia mala byť určená vo výraznej miere aj malým (a platiacim) slovenským fanúšikom, to zrejme zaujímalo tých nesprávnych ľudí, ktorí nerozhodovali. Ešteže to ktosi vynahradil najtrpezlivejšej hŕstke a vybavil jej aspoň podpis fotografií od pár menej známych hráčov tímu Lightning.

Nachádzate sa tu:
Domov