Materská Kuzminovej pomohla. Nečakal som, že bude takto lietať, tvrdí Hurajt

Anastasia Kuzminová v Pjongčangu.
Anastasia Kuzminová v Pjongčangu. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|14. feb 2018 o 19:39

Najväčšie ťažkosti sú v transportoch a komunikácii. Viac ako dve tretiny dobrovoľníkov nevedia po anglicky, vraví bývalý biatlonista.

Rozhovor v denníku SME:

V Pjongčangu je na svojej štvrtej olympiáde. Trikrát bol v pozícii pretekára a pred ôsmimi rokmi získal vo Vancouvri bronzovú medailu. Teraz svoje skúsenosti odovzdáva športovcom. PAVOL HURAJT je ambasádorom slovenskej výpravy.

V stredu na olympiáde presunuli pre silný vietor ženský slalom i vytrvalostné preteky biatlonistiek. Ako to vnímate?

„Viem, že prerušené súťaže športovcom príliš nepomáhajú. Každý sa sústreďuje, že na druhý deň má štart, pripravuje sa naň. Pred pretekmi sa zahreje, potom ich preložia o hodinu, absolvuje rovnaký cyklus, ale potom to stopnú. Nepôsobí to dobre na psychiku.“

Aký najsilnejší zážitok máte zatiaľ z Pjongčangu?

„Jednoznačne striebornú stíhačku Anastasie Kuzminovej. Už pred olympiádou sme vedeli, že je veľkou favoritkou. Prvé preteky pokazila aj pre silný vietor. Raz fúka zľava, inokedy sprava, raz silnejšie, potom sa ustáli.

Na strelnici to mala zložité. Jej bežecká forma je však neskutočná. Keď som videl, akú stratu zmazala už na prvom bežeckom okruhu, cítil som, že ak na strelnici nevybuchne, bude mať medailu.“

Vo zvyšných dvoch individuálnych súťažiach sa jej dávajú väčšie šance v sobotných pretekoch s hromadným štartom. Má reálnu šancu na medailu aj vo vytrvalostnej súťaži, ktorá sa po preložení pôjde vo štvrtok?

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Materská Kuzminovej pomohla. Nečakal som, že bude takto lietať, tvrdí Hurajt