Hudáček sa za nulami nenaháňa, no má ich už päť

Mr. Zero. Hudáček včera neinkasoval.
Mr. Zero. Hudáček včera neinkasoval. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|12. jan 2011 o 00:00

Tak predsa sa dočkali. Štvrtý pokus v tomto roku už dotiahli hokejisti HC Košice do trojbodového konca. V 43. kole extraligy zdolali Trenčín 3:0. Brankár oceliarov Július Hudáček si po piaty raz v tomto ročníku extraligy udržal čistý štít.



KOŠICE. Zverenci trénera Rostislava Čadu začali pekne z ostra. V úvodných minútach Trenčín gniavili, z tlaku vyťažili dva góly. Po 124 sekundách sa presadil Tomík, 63 sekúnd nato Andrašovský. Diváci v Steel Aréne si potom zakričali gól až na konci 48. min., keď srdce fajnšmekra pohladil tandem Bartoš - Dravecký. S obranou Dukly sa pohrali, rozobrali ju na súčiastky a kapitán oceliarov po brilantnej prihrávke Draveckého mohol zakončovať aj so zatvorenými očami.

Aj proti Zvolenu boli oceliari jednoznačne lepším tímom, takisto ako s Trenčínom viedli 2:0, no zápas nakoniec stratili. Tento scenár sa však včera neopakoval. "Nechceli sme dopustiť to, čo sa stalo so Zvolenom, keď sme za stavu 2:0 dostali z ničoho nič góly. Už sme si na to dali pozor, naša obrana pracovala veľmi dobre," chválil spoluhráčov brankár HC Košice Július Hudáček.

Previerka pred play-off

Košičania mali podstatne viac príležitostí ako súper. S koncovkou si v poslednom čase veľmi netykajú. "Stále nám to tam nepadá, aj keď sa na ten jeden gól nadrieme, môžeme byť radi, že toľko zápasov dokážeme dotiahnuť do víťazného konca. Nie je predsa reálne, aby sme neustále vyhrávali výraznejším rozdielom. Tieto zápasy sú ťažké, sú takou previerkou pred play-off."

Keď Bartoš v tretej tretine zvýšil na 3:0, aj Julovi Hudáčekovi odľahlo. "Ani za tohto stavu som však nemohol poľaviť v koncentrácii. Pozeral som teraz zápas NHL, kde Boston prehrával 0:2, ale v posledných troch minútach zápas štyrmi gólmi otočil. Neželal som si niečo také aj v našom prípade," pousmial sa Hudáček, ktorý vychytal piaty shutout v tomto ročníku extraligy.

Prvoradé je víťazstvo

"Ja sa za tými nulami určite nenaháňam. Pre mňa je prvoradý cieľ víťazstvo nášho mužstva. Tým ale nechcem povedať, že ma neteší, ak v danom zápase neinkasujem. Na tej nule majú veľký podiel spoluhráči a ich výborná defenzíva. Keby sme takto hrali stále, tak by to bolo skvelé," dodal košický gólman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hudáček sa za nulami nenaháňa, no má ich už päť