Hruboška: Chcem si vychutnať eufóriu ako pred rokom

Ondrej Hruboška s číslom 13.
Ondrej Hruboška s číslom 13. (Autor: VK Slavia)
Sportnet|31. jan 2014 o 00:00

Volejbalisti Slávie Svidník sa počas víkendu predstavia vo Final Four Slovenského pohára.

Ondrej Hruboška by si chcel po roku zopakovať víťaznú eufóriu.

SVIDNÍK. Prvým vrcholom sezóny na našej domácej volejbalovej scéne bude víkendový finálový turnaj Slovenského pohára v Humennom. Tretíkrát za sebou sa vo Final Four predstaví Slávia Svidník.

Najbližšie k celkovému prvenstvu mali Svidníčania v sezóne 2011/2012, kedy v dramatickej päťsetovej bitke podľahli Volley Teamu UNICEF Bratislava.

Klub z hlavného mesta vystúpil najvyššie i v minulej sezóne, pričom v jeho drese dvíhal víťaznú trofej nad hlavu aj libero Ondrej Hruboška.

Pripomenieme, že v semifinále si so spoluhráčmi poradili hladko s Myjavou a šancu nedali ani o deň neskôr Humennému, ktoré zdolali 3:0 (17, 23, 18).

„Víťazstvo v Slovenskom pohári som si užíval. Hrali sme v našej domácej hale a pre mňa to bol prvý triumf na takomto fóre. Keďže sme zvíťazili pomerne hladko, bolo to o to krajšie. V podobných zápasoch, kedy neexistuje šanca na reparát, je dôležitá vôľa, ktorá udrží odvahu a koncentráciu na maxime. Momentálne máme natrénované, do Humenného sa tešíme, už len to potvrdiť na ihrisku. Určite by sme sa radi predstavili vo finále a v ňom zabojovali o prvenstvo, ale nerád by som dopredu niečo zakríkol. Všetci vieme, že ak si chceme zahrať aj v nedeľu, musíme zvládnuť najskôr semifinále s Prešovom,“ zdôraznil libero Slávie Svidník Ondrej Hruboška.

Dobrá nálada

Svidník sa vďaka víťazstvu základnej časti kvalifikoval do Final Four priamo. Zverenci trénera Petra Kalného ťahali do posledného kola sériu dvanástich víťazných stretnutí v rade.

Hoci minulý víkend podľahli Myjave 1:3, na pohodu v kabíne tento výsledok vplyv nemal.

„Nálada je dobrá, všetci sa na pohár tešíme. V nedeľu už nikto z nás na Myjavu nemyslel, pretože nás čaká prvý vrchol sezóny a bolo by chybou, keby sme si ho neužili. S Myjavou sa minimálne ešte raz stretneme, a teda budeme mať priestor oplatiť jej prehru, no teraz sa sústreďujeme na to, čo nás čaká v Humennom. Pamätám si na eufóriu spred roka a rád by som si ten pocit opäť rád vychutnal,“ konštatoval O. Hruboška.

Derby o finále

Semifinálovým súperom Svidníka bude VK Mirad PU Prešov. Obidvaja sa v tejto sezóne stretli trikrát.

V prvom vzájomnom meraní síl vyhral doma Prešov, v ďalších dvoch vystúpeniach už mala navrch Slávia, ktorá zvíťazila 3:0 a 3:1.

Východniarske derby malo vždy správny náboj a výborný volejbal so skvelou kulisou sa očakáva aj v sobotu.

„Podobne, ako v poslednom zápase v Prešove, ktorý sme vyhrali, to určite bude aj teraz o veľkých emóciách. Naše doterajšie vzájomné súboje boli vyrovnané a predpokladám, že inak to nebude ani teraz, lebo súper má svoju kvalitu. Nečakám teda nič ľahké a jednoduché aj kvôli tomu, že sa navzájom dobre poznáme. My však máme vlastné ciele a sme odhodlaní urobiť pre ich naplnenie maximum,“ pripomenul O. Hruboška.

Popísané botasky

Mnohí športovci majú pred zápasmi rôzne rituály. Rodák zo Šale pred vstupom na palubovku nič špeciálne nepraktizuje.

Stačí mu telefonát s priateľkou Dášou, ktorá mu pre šťastie zvykne popísať jeho botasky.

„Momentálne mám nové, ale už mi stihla popísať aj tieto... Škoda len, že jej povinnosti nedovolia prísť na Final Four, ale sľúbila mi, že naše vystúpenia bude sledovať na internete,“ dodal s úsmevom O. Hruboška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hruboška: Chcem si vychutnať eufóriu ako pred rokom