Hrnka v správnej chvíli v správnom drese

Útočník HC Tomáš Hrnka bojoval proti „svojim“.
Útočník HC Tomáš Hrnka bojoval proti „svojim“. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|23. apr 2014 o 00:00

Ak by mal na sebe naďalej nitriansky dres, tak je vicemajstrom. V Košiciach sa však dočkal majstrovského titulu.

Pred sezónou zmenil dres. A spravil veľmi dobre. Ak by mal na sebe naďalej nitriansky, tak je vicemajstrom. V Košiciach sa však dočkal majstrovského titulu. Útočník Tomáš Hrnka vo finálovej sérii bojoval proti svojim bývalým príkladne. V siedmom zápase dal v úvode druhej tretiny v Steel Aréne dôležitý druhý gól oceliarov a po ňom sa corgoni začali rozsypávať. Nakoniec Nitra prehrala 0:6 a celú sériu 3:4.

KOŠICE. Dvadsaťdvaročný odchovanec Nitry Tomáš Hrnka si vychutnáva svoj prvý titul v kariére. Pred rokom v lete prestúpil do Košíc s nádejou, že v metropole východu sa uplatní a dočká sa aj úspechu.

Robustný hokejista odohral za HC 70 zápasov, dal v nich 12 gólov a na osem prihral. V play-off si počínal veľmi dobre. Vo finále s Nitrou dal dva góly a na jeden prihral. Hrnka bol v správnej chvíli v správnom drese a dnes má doma svoje premiérové zlato.

„Vyzerá to tak, že som prestúpil v správny čas. Som veľmi rád, ako prebiehala celá sezóna. Ten titul je doma a získali sme ho zaslúžene,“ uviedol Tomáš.

Dočkal sa aj finálového gólu

Pre Hrnku mal boj o titul aj svojský náboj. Nastupoval proti hráčom, s ktorými pred rokom zdieľal jednu kabínu.

„Na každý zápas sme sa všetci tešili. Pre mňa to bolo o to špecifickejšie, že sme hrali proti Nitre. Každý zápas bol náročný. Nitra hrala celú sezónu super. Sme veľmi radi, že sme to zvládli,“ vyznal sa šťastný útočník, ktorého meno nechýba ani v listine finálových strelcov. Skóroval aj v poslednom zápase sezóny.

„Rozmýšľal som pred finále, že by sa to mohlo podariť. Som veľmi rád, že som ten gól dal.“

Na oslavy je síl dosť

Vypredaná Steel Aréne bola v pondelok večer v tranze. Hoci stovky priaznivcov Nitry si želali iný koniec vyrovnanej série.

„Atmosféra bola veľmi dobrá. Fanúšikovia Košíc aj Nitry sa postarali o skvelú kulisu. Bolo to najlepšie finále, aké mohlo byť,“ povedal Hrnka, ktorý v súbojoch neuhol, vo finále prišiel aj o časť zuba.

„Bolo to v Nitre po strete s Mirom Kováčikom. Nechtiac mi dal do zuba hokejkou. Ale už je to jedno, ten titul to zahojí. Lebo my sme majstri a teraz už môžeme len oslavovať. Na oslavy máte síl, aj po ťažkej sezóne. Užijeme si to.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hrnka v správnej chvíli v správnom drese