Hricka pritiahol do Rožňavy kolektív i tréner

Ján Hricko je platný nielen na rozohrávke, mužstvu pomáha aj bodmi.
Ján Hricko je platný nielen na rozohrávke, mužstvu pomáha aj bodmi. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|9. nov 2012 o 00:00

Po dvoch sezónach sa Ján Hricko znova objavil v zostave ŠPD Rožňava. Pre prvoligistu je oporou hlavne svojimi skúsenosťami a košmi v správny čas.



ROŽŇAVA. Pred dvoma sezónami po odchode z Rožňavy pomohol Svitu k víťazstvu v 2. lige a postupu do 1. ligy. V drese BKM Poprad Svit potom odohral minulú sezónu. Do aktuálnej sezóny sa však mužstvo už neprihlásilo.

Aj keď boli iné ponuky, J. Hricko sa rozhodol pre Rožňavu.

„Poznám chalanov, je to super kolektív a sedí mi aj tréner P. Ádám. Stotožňujem sa s tým, čo hovorí chlapcom, aj to, ako vedie zápasy. Toto boli dôležité faktory, ktoré zohrali úlohu pri mojom rozhodovaní,“ uviedol rozohrávač s extraligovými skúsenosťami.

Mužstvo sa podľa J. Hricka za tie dva sezóny, čo tu nebol, zmenilo. „Tým, že odišli dvaja kľúčoví hráči, sú chlapci takí scelenejší, kolektív je súdružnejší. Badať aj posun v ich hre, kde už rozvážnejšie riešia niektoré situácie. Na ihrisku je už vidieť vyspelejší herný prejav,“ zhodnotil zmeny 31-ročný J. Hricko.

Od svojich spoluhráčov je o niečo starší, skúsenejší, preto sa od neho očakáva, že bude stabilizovať mužstvo.

„Čaká sa. Dúfam, že mužstvu pomáham a snažím sa pre to robiť maximum. Odohrali sme veľmi dobré zápasy doma proti Košiciam, v Žiline. Chlapci sú fyzicky celkom dobre pripravení, len istá nerozvážnosť niekedy spôsobuje chyby. Snažím sa ich v zápasoch upokojiť, poradiť. Dôležité je občas trochu zvoľniť, pretože majú horúce hlavy. V niektorých momentoch totiž nie všetko rýchle je aj dobré,“ povedal J. Hricko.

V aktuálnej tabuľke sú basketbalisti ŠPD Rožňava s desiatimi bodmi na šiestom mieste. „Nie je to práve najlepšia priečka, no máme pred sebou ešte pár zápasov,“ uzavrel J. Hricko.

V sobotu sa rozbieha v 1. lige odvetná časť a Rožňava cestuje do Košíc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hricka pritiahol do Rožňavy kolektív i tréner