Hřebík v Sparte opäť predčasne skončil

SITA|3. okt 2005 o 18:57

PRAHA 3. októbra (SITA) - Vedenie českého futbalového klubu Sparta Praha sa dohodla s trénerom Jaroslavom Hřebíkom na predčasnom ukončení kontraktu. Dôvodom boli posledné neúspešné výsledky mužstva. Tím ...

PRAHA 3. októbra (SITA) - Vedenie českého futbalového klubu Sparta Praha sa dohodla s trénerom Jaroslavom Hřebíkom na predčasnom ukončení kontraktu. Dôvodom boli posledné neúspešné výsledky mužstva. Tím z Letnej prehral už štvrtý zápas v rade, tri v domácej najvyššej súťaži a k tomu pridal aj hanbu v Lige majstrov na trávniku švajčiarskeho nováčika Thunu (0:1). Najslávnejší a najbohatší český klub prehral naposledy v nedeľu na pôde Teplíc (1:2) a na 9. mieste tabuľky Gambrinus ligy stráca aktuálne na lídra z Liberca deväť bodov. K Hřebíkovmu koncu prispeli aj vyhrotené vzťahy s niektorými futbalistami, po ktorých z tímu musela odísť na hosťovanie do Českých Budějovíc najväčšia hviezda Karel Poborský.

"Od začiatku sme deklarovali, že našou víziou je dlhodobá spolupráca s pánom Hřebíkom vo funkcii hlavného trénera. Súčasne sme však stanovili aj jasné športové ciele pre túto sezónu, ktorých plnenie začalo byť sériou našich neúspešných výsledkov vážne ohrozené," uviedol pre internetový server idnes.cz podpredseda predstavenstva Sparty Daniel Křetinský. Meno Hřebíkovho nástupcu zatiaľ nie je známe, no v zákulisí sa najčastejšie spomína meno Slováka Stanislava Grigu. "Chceli by sme to mať vyriešené do konca týždňa. Mená zatiaľ nepoviem. Budeme hľadať trénera na dlhodobú spoluprácu, nie krízového manažéra. V hre sú štyri mená. Pokiaľ neberieme Slovensko ako cudzinu, tak medzi nimi nie je zahraničný tréner," dodal Křetinský.

Hřebík sa stal trénerom Sparty už druhýkrát v kariére v decembri minulého roku, keď nahradil fanúšikmi zbožňovaného Františka Straku. Sparťanskí "ultras" proti jeho menovaniu protestovali hneď na úvodnej tlačovej besede a odvtedy sa takmer pri každom stretnutí ozýval z hľadiska pokrik "Hřebík ven". Kríza vyvrcholila v posledných dňoch. Päťdesiatdeväťročný kouč mal problémy s fanúšikmi už pred prvým nedobrovoľným odchodom zo Sparty. V jarnej časti sezóny 2002 zastavili fanúšikovia Sparty po prehre v Jablonci pri vjazde na diaľnicu autobus, na ktorý hádzali rôzne predmety a rozbili predné sklo. Následne vedenie klubu odvolalo Hřebíka z funkcie.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hřebík v Sparte opäť predčasne skončil