Hrdinom Ligy majstrov Petr Čech, zlikvidoval tri jedenástky

Petr Čech s trofejou pre víťaza Ligy majstrov.
Petr Čech s trofejou pre víťaza Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. máj 2012 o 14:04

Bastian čakal na môj pohyb, ja som si však počkal a vybral som si správnu stranu. Mal som aj šťastie, priznal český brankár.

MNÍCHOV. Anglický futbalový tím FC Chelsea sa stal po prvý raz v histórii víťazom najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže. K sobotňajšiemu večernému triumfu v Allianz Arene proti domácemu Bayernu Mníchov výraznou mierou prispel aj brankár Petr Čech.

V predĺžení za stavu 1:1 zlikvidovala česká reprezentačná jednotka v drese "The Blues" strelu Arjena Robbena z pokutového kopu.

Kľúčový hráč

"Vo chvíli, keď sa mi podarilo chytiť mu jedenástku, tak som si povedal, že sa už nejako dopracujeme k vytúženému víťazstvu," uviedol P. Čech.

Svojím úspešným zákrokom rodák z Plzne naznačil, že ak Bayern v predĺžení nerozhodne o triumfe, bude to mať v následnom rozstrele z "bieleho bodu" veľmi ťažké.

Táto skutočnosť sa aj potvrdila, pretože Petr Čech úspešne zasiahol proti pokusom Ivicu Oliča a Bastiana Schweinsteigera.

"Vo finálovom zápase som čelil šiestim pokutovým kopom - tri z nich som zlikvidoval a šesťkrát som išiel pri strelách na hráčov mníchovského klubu na správnu stranu. V rozstrele som bol pri prvých troch pokusoch blízko k úspešnému zákroku. To mi dávalo presvedčenie, že minimálne jednu jedenástku chytím, a to sa podarilo," uviedol ďalej 196 cm vysoký český brankár.

Spomenutý neúspešný pokus nemeckého reprezentanta "Bastyho" Schweinsteigera v piatej sérii "lotérie" vytlačil končekmi prstov Petr Čech na žrď a následne gól Didiera Drogbu znamenal definitívu v prospech londýnskeho klubu.

"Bastian čakal na môj pohyb, ja som si však počkal a vybral som si správnu stranu. Mal som aj šťastie, že sa lopta od žrde neodrazila do bránky, ale prešla tesne za mnou a vyliezla von. Najväčší strach som mal o to, aby ma netrafila a neprešlo to za môj chrbát do siete," uviedol ďalej P. Čech.

Oslavy nestihol

Bývalý brankár Chmelu Blšany, Sparty Praha i francúzskeho Stade Rennes, ktorý je v FC Chelsea už od roku 2004 si spomenul aj na to, že v Moskve pred štyrmi rokmi podľahli "The Blues" vo finále Ligy majstrov 2007/2008 v jedenástkovom rozstrele anglickému rivalovi Manchestru United.

"Preblesklo mi to hlavou. Tiež sa ten zápas skončil 1:1 po predĺžení, pokutové kopy sa zahrávali pri fanúšikoch súpera. Tentoraz to však vyšlo," uviedol Petr Čech, ktorý v nedeľu 20. mája oslavuje 30. narodeniny: "Je to skvelý darček, lepší som si ani nemohol vybrať."

Výborného českého brankára mrzí, že bezprostredne po sobotňajšom dueli sa nemohol zúčastniť na veľkej radosti mužstva v kabíne.

"Vychutnal som si to sám. Vybrali ma totiž na dopingovú kontrolu a skončil som až po druhej hodine v noci. Takže čo sa dialo v šatni a vôbec okolo, netuším. Neviem nič," uzavrel strážca svätyne FC Chelsea a hrdina sobotňajšieho večera v mníchovskej Allianz Arene.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hrdinom Ligy majstrov Petr Čech, zlikvidoval tri jedenástky