Hrbatý v semifinále turnaja ATP v Los Angeles, odvrátil sedem mečbalov

TASR|30. júl 2005 o 09:59

Los Angeles 30. júla (TASR) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý sa prebojoval už do semifinále dvojhry na turnaji ATP Mercedes-Benz Open v americkom Los ...

Los Angeles 30. júla (TASR) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý sa prebojoval už do semifinále dvojhry na turnaji ATP Mercedes-Benz Open v americkom Los Angeles (dotácia 380.000 dolárov), keď vo štvrťfinále zdolal ako nasadená dvojka Brazílčana Ricarda Mella po tuhom trojsetovom boji 4:6, 7:6 (9) a 6:2.

Zverenec trénera Tibora Tótha dokázal v tajbrejku druhého dejstva odvrátiť sedem mečbalov a po prvý raz v tejto sezóne postúpil na podujatí mužského profesionálneho okruhu medzi elitnú štvoricu. V boji o finále nastúpi Hrbatý proti Luxemburčanovi Gillesovi Mullerovi, ktorý si vo štvrťfinále poradil s víťazom minulotýždňového turnaja v Indianapolise Američanom Robbym Gineprim v dvoch setoch 7:6 (5) a 7:5. V druhom semifinále si zmerajú sily jednotka turnaja americký veterán Andre Agassi a Argentínčan Juan Ignacio Chela.

Hrbatý sa vo štvrťfinálovom zápase proti Mellovi dlho nevedel dostať do správneho tempa. Prvý set prehral 4:6 a v druhom si Juhomeričan po brejku vybudoval náskok 4:2. Slovenský daviscupový reprezentant síce dotiahol set do tajbrejkového rozuzlenia, no v skrátenej hre mal Mello výhodu siedmich mečbalov. Hrbatý však vďaka enormnej bojovnosti a nasadeniu napokon získal druhé dejstvo vo svoj prospech a v rozhodujúcom treťom sete dovolil súperovi uhrať iba dva gemy. "Po skončení prvého setu začal môj výkon stúpať. Mellovi síce v druhom dejstve pri niektorých úderoch pomohla šťastena, no po vyhratom tajbrejku som zlomil jeho odpor a v záverečnom sete som už kontroloval situáciu. Bol som dostatočne koncentrovaný a napokon sa mi podarilo dotiahnúť zápas do víťazného konca. Teší ma, že som po prvý raz v tomto roku postúpil do semifinále turnaja ATP," povedal po zápase Hrbatý, ktorý bol v aktuálnej sezóne trikrát vo štvrťfinále. Medzi elitnú osmičku postúpil na úvodnom grandslamovom podujatí roka Australian Open v Melbourne i na turnajoch série Masters v Miami a Ríme.

dvojhra - štvrťfinále:

Dominik HRBATÝ (2-SR) - Ricardo Mello (Braz.) 4:6, 7:6 (9), 6:2, Andre Agassi (1-USA) - Paradorn Srichaphan (Thaj.) 6:2, 4:6, 6:4, Juan Ignacio Chela (Arg.) - Xavier Malisse (Bel.) 6:4, 7:6 (3), Gilles Muller (Lux.) - Robby Ginepri (USA) 7:6 (5), 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý v semifinále turnaja ATP v Los Angeles, odvrátil sedem mečbalov