Hráčska únia chce zabrániť použitiu náhradníkov v Montreali a Vancouveri

TASR|29. apr 2005 o 09:40

New York 29. apríla (TASR) - Hráčska asociácia NHL (NHLPA) plánuje rázne zakročiť voči snahám o vymenení jej členov a hráčov v zámorskej hokejovej profilige ...

New York 29. apríla (TASR) - Hráčska asociácia NHL (NHLPA) plánuje rázne zakročiť voči snahám o vymenení jej členov a hráčov v zámorskej hokejovej profilige náhradníkmi. Prvým jej krokom je uchrániť kanadské kluby Montreal Canadiens a Vancouver Canucks a preto predstavitelia NHLPA žiadajú, aby ju v kanadských provinciách Quebec a Britská Kolumbia uznali za úradne stanovenú úniu, ktorá by fungovala na základe miestnych pracovných zákonov. Zamestnancov v Quebeku a Britskej Kolumbii totiž nemôžu počas pracovnej výluky alebo štrajku vymeniť.

"NHLPA môže potvrdiť, že požiadala o potvrdenie statusu pracovnej únie v Quebeku, rovnako aj jej sekcia v Britskej Kolumbii. Nechceme tento krok viac komentovať, keďže administratívny proces stále beží," uviedol hovorca asociácie Jonathan Weatherdon. Vedenie zámorskej súťaže, ktoré prednedávnom podalo cez americkú Národnú komisiu pre pracovnoprávne vzťahy (NLRB) na úniu dve sťažnosti, zatiaľ na požiadavku odborov nereagovalo. Ligoví funkcionári sa takisto ešte konkrétne nevyjadrili, či v prípade pokračujúceho lockoutu odštartujú sezónu 2005/2006 s hokejistami, ktorí nie sú členmi NHLPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráčska únia chce zabrániť použitiu náhradníkov v Montreali a Vancouveri