Hráčmi týždňa v NBA James a Durant

SITA|4. jan 2012 o 10:22

LeBrona Jamesa z Miami a Kevina Duranta z Oklahoma City vyhlásili za najlepších hráčov úvodného týždňa základnej časti.

NEW YORK. LeBrona Jamesa z Miami a Kevina Duranta z Oklahoma City vyhlásili za najlepších hráčov úvodného týždňa základnej časti NBA.

Heat neprehrali úvodných päť zápasov skráteného ročníka aj vďaka najlepšiemu strelcovi tohto obdobia Jamesovi (priemer 29,6 bodu na stretnutie), ktorý pridal zaujímavé cifry aj v získaných loptách (2,4 na zápas) a asistenciách (6,6). Krídelník nastrieľal 34 a viac bodov v troch dueloch, z toho 37 do koša úradujúceho šampióna Dallasu počas vianočného otváracieho večera. Vo Východnej konferencii mu konkurovali Roy Hibbert z Indiany, Carmelo Anthony z New Yorku a Dwight Howard z Orlanda.

Najlepší strelec uplynulých dvoch sezón Kevin Durant dominoval v Západnej konferencii vďaka priemeru 27,4 bodu na zápas, jeho Thunder mali takisto po piatich dueloch dokonalú bilanciu. Štyrikrát zaznamenal najmenej 30 bodov a mal solídnu úspešnosť 54,7 percent z hry a 50 percent spoza trojkového oblúka. Na Západe boli nominovaní aj Kyle Lowry z Houstonu, Kevin Love z Minnesoty a Steve Nash z Phoenixu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hráčmi týždňa v NBA James a Durant