Hráči Tatrana prahnú po dobrej nálade

Dobrá nálada. Podľa D. Jacka si ju chcú hráči Tatrana urobiť v zápase s Moldavou.
Dobrá nálada. Podľa D. Jacka si ju chcú hráči Tatrana urobiť v zápase s Moldavou. (Autor: kušo)
Sportnet|27. mar 2015 o 00:00

Víkendovým dvadsiatym druhým kolom sa končí základná časť II. futbalovej ligy.

Po nej sa pelotón rozdelí do dvoch skupín.

PREŠOV. Prvú šesticu z oboch skupín – východnej a západnej – čaká boj o postup (celky z východu sa stretnú so súpermi zo západu), kým zvyšný poltucet v oboch skupinách bude zápoliť o udržanie sa.

V záverečnom kole pôjde už len o kozmetické zmeny, všetko podstatné je vyriešené – teda to, kto sa bude uchádzať o miestenku medzi elitou a komu pripadne strach o zotrvanie.

To však neznamená, že by v prípade futbalistov Tatrana Prešov chýbala motivácia.

V sobotu o 15. hod privítajú Moldavu, teda rivala, ktorý sa do baráže nedostal, a teda prípadné body zelenobielym nevylepšia celkové portfólio pred vstupom do nadstavby.

Stroskotali v koncovke

„Napriek tomu sme odhodlaní vyhrať a dosiahnuť patričnú náladu v šatni. Pokiaľ je pohoda, ľahšie sa hrá a sústreďuje na vrchol sezóny,“ uviedol Dominik Jacko.

Zároveň si povzdychol pri spomienke na remízu na pôde Lokomotívy Košice.

„Mali sme viac z hry, kontrolovali priebeh. Len škoda, že sme nezvýšili jednogólový náskok ešte do prestávky. Martin Dupkala mal na to výbornú možnosť, no prestrelil. Podľa mňa, keby sme druhý raz prekonali domáceho brankára, bolo by rozhodnuté a súper by sa nezmohol na odpor. Po zmene strán sme začali zle a Lokomotíva mala šance. Neskôr kúskovala aj s podporou vetra hru, zamerala sa na deštrukciu. V závere zápasu sme zase mali možnosti a hlavne príležitosť Paťa Jacka po predošlej štandardke a mojej hlavičke do „ohňa“, kde bola trma-vrma, volala po víťaznom góle.“

Po výhrach vo Zvolene a doma s Trebišovom si Prešovčania verili, no zase doplatili na slabšiu koncovku .

Výhry pomáhajú

Šarišania najbližšie s Moldavčanmi mienia navnadiť fanúšika a docieliť výraznejšiu podporu v nadstavbe.

„Pokiaľ mužstvo vyhráva, boduje, je rozbehnuté, pomáha mu to v sebavedomí,“ podotkol borec, ktorý v jeseni nastupoval v obrannej formácii, ale od zimnej prípravy už operuje v stredovom defenzívnom štíte.

„V juniorke som nastupoval kedysi ako stopér aj ako defenzívny záložník, takže mi nerobí tento post žiadne problémy. Dokonca som na ňom začínal aj ako mládežník v Spišskom Podhradí. Takže som sa len vrátil tam, kde som predtým figuroval, viac mi to takto vyhovuje.“

V jeseni v predošlom vzájomnom zápase na štadióne FK Bodva Prešov viedol, ale nakoniec sa duel skončil remízou.

Mimochodom, vtedy Dupkalovi neuznali gól.

„Bol to zhodou okolností ten istý arbiter, ktorý nám pískal aj naposledy zápas s Lokomotívou, kde nám tiež neuznal podľa nás regulárny zásah,“ dodal Dominik Jacko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hráči Tatrana prahnú po dobrej nálade