Hráči Montrealu sa bijú na tréningoch

TASR|19. feb 2004 o 12:49

Montreal 19. februára (TASR) - Hokejisti najslávnejšieho kanadského klubu v histórii zámorskej NHL Montrealu Canadiens nezvládajú záver základnej časti, ...

Montreal 19. februára (TASR) - Hokejisti najslávnejšieho kanadského klubu v histórii zámorskej NHL Montrealu Canadiens nezvládajú záver základnej časti, v ktorom musia bojovať nielen so súperom, ale aj sami so sebou. Už po druhý raz v krátkom slede sa totiž do seba na tréningu pustili dvaja spoluhráči Slováka Richarda Zedníka a tentoraz nie hocijakí - ale kapitán Saku Koivu a najproduktívnejší hráč Habs Mike Ribeiro.

Podľa zainteresovaného pozorovateľa došlo k fyzickému incidentu v momente, keď na opačnej strane klziska trénovali hráči Montrealu súhru a prechod do útočnej zóny. Fínsky útočník Koivu, ktorý úspešne bojuje so zákernou rakovinou, reagoval na Ribeirov krosček úderom do žalúdka. Vzápätí obaja hráči zhodili rukavice, avšak dvojicu nespratníkov okamžite oddelili spoluhráči. Oboch hráčov ako prvý údajne rozdelil Darren Langdon, ktorý fyzicky usmernil 24-ročného Ribeira. "Ja a Koivu patríme medzi produktívnych hráčov. Potrebujeme mať pocit, že sme lídrami tímu a ukázať ostatným, že vieme rozhodnúť zápasy. Tréning, aký sme zažili dnes, bol skutočne intenzívny a myslím, že nám to len prospeje v ďalšom zápase. Aj táto situácia je dôkazom, že chlapci trénujú naplno," skonštatoval montrealský rodák, ktorý na rozdiel od skúseného Fína poskytol interné informácie aj médiám.

Pred záverečnou štvrtinou základnej časti (všetkým tímom zostáva odohrať okolo 20 stretnutí) musí Montreal bojovať s viacerými tímami o postup z Východnej konferencie. Habs napriek dobrému rozbehu do sezóny ťahajú momentálne šnúru štyroch prehier v rade a pri poslednej domácej prehre s Atlantou (1:4), ich fanúšikovia vypískali. "Keď prehráte štyri zápasy v sérii, je normálne, že ste z toho frustrovaný. Je to skutočne skôr zábavné, pretože v šatni sa žiadne súboje nekonajú. Krátko po incidente sa obaja hráči opäť smiali, takže to neberiem tak vážne," reagoval hlavný tréner Canadiens Claude Julien.

Tréner Montrealu si na pästné súboje svojich zverencov pomaly zvyká, začiatkom mesiaca si totiž skrížili päste Craig Rivet a Pierre Dagenais. Dagenaisova strela nečakane vtedy skončila na Rivetovom členku a po verbálnej výmene Rivet svojho spoluhráča krosčekoval. Klbko inkriminovanej dvojice hráčov vzápätí rozmotali prizerajúci "zedníkovci".

pb jch

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči Montrealu sa bijú na tréningoch