Hossu tretí triumf potešil, posledný duel sezóny už prebolel

SITA|3. aug 2008 o 00:29

BRATISLAVA 2. augusta (SITA) - Trojnásobný víťaz ankety o najlepšieho hokejistu SR Marián Hossa, ktorý v prvú augustovú sobotu na javisku historickej budovy SND prevzal z rúk prezidenta Slovenskej republiky ...

BRATISLAVA 2. augusta (SITA) - Trojnásobný víťaz ankety o najlepšieho hokejistu SR Marián Hossa, ktorý v prvú augustovú sobotu na javisku historickej budovy SND prevzal z rúk prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča sklenený ihlan s plaketou Zlatý puk, po dekorovaní uviedol, že najhoršie chvíle svojej kariéry zažil po poslednom finálovom zápase Stanleyho pohára. V súčasnosti dlhodobo najúspešnejší hokejista Slovenska sa aj na stretnutí s novinármi v bratislavskom hoteli Carlton vrátil k úplnému záveru finálovej série, v ktorej Pittsburgh Penguins prehral sériu s Detroit Red Wings. Dvadsaťdeväťročný rodák zo Starej Ľubovne si aj s odstupom času zreteľne spomenul na okamih, keď zaznela záverečná siréna, ktorá dala bodku za sezónou 2007/2008 v kanadsko-americkej NHL: "Oprel som sa o mantinel a uvedomil som si, že úspech ku ktorému som mal tak blízko, je definitívne preč," definoval odchovanec trenčianskeho hokeja prvé pocity po neúspešnom finále.

"Dlho, veľmi dlho ma bolelo, že sme ten záver sezóny ako mužstvo nezvládli. Veď tak máličko nám chýbalo, aby sme sériu vyhrali. Iba dva zápasy. Dlho som na tým, čo sa v závere sezóny odohralo, uvažoval, dlho som to hodnotil, bilancoval," pokračoval slovenský reprezentant, ktorý v drese Pittsburghu siahal na najcennejšiu trofej kanadsko-americkej NHL.

"Darmo som ja mal výborný záver sezóny. Darmo som odohral dvadsať stretnutí v play off, v ktorých som dal 12 gólov a na 14 som prihral, keď Detroit bol nad naše sily. Možno práve ten záver sezóny, ktorý mi ako jednotlivcovi v novom drese vyšiel nad očakávanie dobre, rozhodol, že som tretí raz za sebou vyhral túto anketu," rekapituloval starší syn bývalého reprezentačného trénera Františka Hossu uplynulú sezónu 2007/2008. Odchovanec trenčianskeho hokeja počas nej prestúpil z priemernej Atlanty do ambiciózneho Pittsburghu a keď sa mu v drese tučniakov nepodarilo splniť si veľký hokejový sen o Stanleyho pohári, cez letnú prestávku podpísal kontrakt práve s Detroitom, ktorý je čerstvým držiteľ spomínanej trofeje. "Verím, že čo sa mi v minulom ročníku nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca v drese Pittsburghu, dokážeme niekedy v budúcnosti v Detroite. Podľa zloženia tímu máme na to, aby sme Stanleyho pohár opäť získali. Videl som mená hráčov na papieri a verím, že mužstvo bude mať vnútornú silu opäť sa úspešne pobiť o najcennejšiu trofej súťaže," dodal bývalý hráč Ottavy, Atlanty a Pittsburghu, ktorý stobodovú hranicu v kanadskom bodovaní zo sezóny 2006/2007 síce tentoraz nezopakoval, no v závere play off bol jednoznačne najlepším hráčom finalistu Stanleyovho pohára. "Som rád, že práve mne sa podarilo ako prvému vyhrať anketu Zlatý puk trikrát za sebou. Som rád, že som sa pridal k takým skvelými hráčom ako sú Peter Bondra a Miro Šatan, ktorí sa - aj keď s prestávkami - tešili tiež z troch víťazstiev. Samozrejme, klamal by som, keby som teraz tvrdil, že som to nečakal," priznal

"Myslel som si však, že to hlasujúci rozdelia. Predpokladal som, že cenu pre najlepšieho útočníka získa Marián Gáborík, ktorý mal v Minnesote tiež veľmi dobrú sezónu, a ja že vyhrám kategóriu najlepšieho hokejistu. O tom, že obhájim triumf v hlavnej ankete z rokov 2006 a 2007 som - otvorene poviem - nepochyboval," vysvetlil hokejista, ktorý si zo sobotňajšieho galavečera rovnako ako v rokoch 2006 a 2007 aj tento rok odniesol opäť dva Zlaté puky. "Mám ich všetky pekne zoradené na poličke doma. A mám taký pocit, že teraz s týmito dvoma sa už na tú poličku nepomestia. Budem musieť vymyslieť, kde ich uložím," komentoval Hossa rozrastajúcu sa zbierku Zlatých pukov v jeho byte. "Samozrejme, že túžim po Stanleyho pohári. Preto som vlastne v lete prestúpil do Detroitu, lebo toto mužstvo je na papieri najsilnejšie a verím, že to v budúcej sezóne dokážeme aj na ľade," dodal šikovný hokejista, ktorý na nejaký významný kolektívny úspech vo svojej kariére paradoxne ešte stále iba čaká.

Nachádzate sa tu:
Domov