Hossov otec: Nie je to otras mozgu

Marián Hossa strieľa gól do siete Coryho Schneidera z Vancouvru. Po utorňajšom súboji Chicago - Vancouver (4:3 sn) ho vyhlásili za najlepšieho hráča večera, ale zápas pre zranenie nedohral.
Marián Hossa strieľa gól do siete Coryho Schneidera z Vancouvru. Po utorňajšom súboji Chicago - Vancouver (4:3 sn) ho vyhlásili za najlepšieho hráča večera, ale zápas pre zranenie nedohral. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|21. feb 2013 o 15:22

Jannik Hansen z Vancouvru dostal za faul na slovenského útočníka stop na jeden zápas.

BRATISLAVA. Útočník Vancouvru Jannik Hansen dostal za faul na Mariána Hossu v utorňajšom zápase NHL v Chicagu stop na jeden zápas. Rozhodol tak šéf disciplinárnej komisie NHL Brendan Shanahan. Za úder lakťom zozadu do hlavy si dánsky hokejista odsedel v tretej tretine dve minúty, teraz prišiel aj dodatočný trest.

Shanahan videl na zázname „nedovolený úder predlaktím do hlavy, bezohľadný a násilný“. Hansen bude chýbať tímu Canucks vo štvrtkovom zápase v Dallase. Na plate príde o 7297 dolárov. Je to jeho prvý disciplinárny trest v NHL.

Tridsaťštyriročný Hossa zostal po údere ležať na ľade. Do šatne odišiel otrasený, podopieral ho lekár tímu. V apríli 2012 utrpel v zápase play off na tom istom mieste na ľade United Centra ťažký otras mozgu po hrubom faule Rafiho Torresa. Útočník Phoenixu dostal vtedy trest na 25 zápasov, neskôr mu ho zmiernili na 21 stretnutí. Hossa sa liečil až do decembra.

„S Mariánom som telefonoval po zápase. Bol doma, cítil sa pomerne dobre,“ povedal jeho otec František Hossa. „Nemá otras mozgu. Vo štvrtok ho čakali lekárske vyšetrenia. Po nich sa rozhodne, či bude môcť nastúpiť v piatkovom zápase proti San Jose.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossov otec: Nie je to otras mozgu