Hossa už pôjde na tréningoch do súbojov

Marián Hossa pokračuje v rehabilitácii.
Marián Hossa pokračuje v rehabilitácii. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. nov 2009 o 09:22

Slovenský hokejový krídelník Marián Hossa v stredu oznámil, že je pripravený na ďalší krok v rehabilitácii po letnej operácii ramena a od štvrtka či piatka už nebude na tréningoch Chicago Blackhawks korčuľovať v bielom drese symbolizujúcom zákaz fyzického

CHICAGO. kontaktu.

"Cítim sa deň odo dňa lepšie a pravdepodobne vo štvrtok či piatok začnem trénovať s fyzickým kontaktom. Aj v tejto oblasti pôjdeme postupne, najprv ľahšie kontakty, nie plné zásahy, taký malý test. Ak to vydržím, pôjdeme do toho naplno," povedal pre Chicago Tribune 30-ročný trenčiansky odchovanec.

"Práve teraz, štyri mesiace po operácii, je ten čas, o ktorom mi v lete lekári povedali, že budem v poriadku. Ak sa nebudem cítiť na 100% zdravý, vyčkám ešte týždeň. No ak budem úplne fit, môžem byť pripravený nastúpiť o týždeň skôr," konštatoval pravý krídelník, ktorý v lete podpísal so svojím novým tímom 12-ročný kontrakt na 62,8 milióna dolárov.

"Už sa teším na zápasy. Dávam si riadne dávky v korčuľovaní. Streľba je v poriadku a čo je najdôležitejšie, bez pocitu bolesti. Aj po kondičnej stránke som pripravený. Čo sa týka sily, stále pracujem na sebe v posilňovni. Ešte nedvíham najťažšie váhy, no blížim sa k nim," dodal autor 40 gólov v uplynulej sezóne v drese Detroitu po rannom rozkorčuľovaní pred stredajším stretnutím proti Coloradu (3:2 po sam. nájazdoch).

Návrat Mariána Hossu na ľad sa očakáva v druhej polovici novembra. Doteraz chýbal v 17 zápasoch v drese Chicaga. "Čierni jastrabi" sú aktuálne s 22 bodmi (10-5-2) na čele Centrálnej divízie a v Západnej konferencii figurujú na 5. mieste.

Valábik sa pôjde rozohrať na farmu

Hokejový obranca Boris Valábik z Atlanty dostal od lekárov povolenie hrať, jeho návrat do kolotoča NHL sa však ešte asi neuskutoční.

Tréner Thrashers John Anderson si totiž myslí, že 23-ročný Nitran sa po päťtýždňovej prestávke potrebuje rozohrať. Aj preto uvažuje, že Valábika najskôr pošle na farmu do tímu Chicago Wolves. Rozhodnutie podľa Atlanta Journal Constitution padne vo chvíli, keď Valábik bude v zápasovej forme.

Slovenský hokejista má už za sebou prvý tréning po vyliečení. Spolu s kondičným trénerom Rayom Bearom absolvoval v utorok korčuliarsku prípravu. "Bol som prekvapený, ako to dobre išlo. Nepredpokladal som, že vydržím celý tréning. Napokon to išlo dobre, tak som zostal až do konca," povedal pre Atlanta Journal Constitution Valábik.

Dvojmetrový zadák absolvoval 7. októbra zákrok, počas ktorého do nohy dostal kovový klin na upnutie šľachy na kosť. Zranenie utrpel na tréningu dva dni predtým a sprevádzala ho značná fyzická bolesť.

Toronto je podľa magazínu Forbes najdrahším tímom ligy

Podľa prestížneho ekonomického magazínu Forbes je najdrahším tímom v severoamerickej profesionálnej hokejovej NHL už štvrtý rok po sebe Toronto Maple Leafs.

Jeho hodnota sa oproti minulému roku zvýšila o 5 % na 470 miliónov USD. Druhým v rebríčku je New York Rangers s 1 % medziročným rastom na 416 miliónov USD, tretí je Montreal Canadiens, ktorého cena je 339 miliónov USD.

Vrchné priečky rebríčka okupovala šestica pôvodných tímov NHL nazývaných aj "original six". Medzi ne sa na 5. miesto dokázala pretlačiť len Philadelphia (273 miliónov USD). Úradujúci šampión z Pittsburghu je až na 11. mieste (222 miliónov USD).

Nikoho neprekvapuje posledné miesto zbankrotovaného Phoenixu (138 miliónov USD). Najväčší medziročný nárast hodnoty až o 26 % zaznamenalo celkovo siedme Chicago (258 miliónov USD). Až 14 tímov zaznamenalo oproti minulému roku pokles svojej hodnoty, najviac o 11 % Colorado.

Priemerná hodnota tímu NHL za rok 2009 je 223 miliónov USD a oproti minulému roku mierne narástla o 3 milióny USD.

Najväčšie prevádzkové príjmy zaznamenalo v uplynulom finančnom roku Toronto - 78,9 milióna USD a Montreal - 31,3 milióna USD. Najvyššie výnosy mali v minulom roku opäť Toronto - 168 miliónov USD a New York Rangers - 139 miliónov USD.

Hitchcockovo smutné jubileum

Tréner hokejistov Columbus Blue Jackets Ken Hitchcock sa stal v stredu v noci 16. trénerom, ktorý v zámorskej NHL odkoučoval 1000 zápasov. Na oslavu však nemal dôvod ani náladu, keďže jeho zverenci dostali doma od Detroitu poriadnu "nakladačku" 1:9.

Päťdesiatsedemročný rodák z Edmontonu pôsobí v NHL od 8. januára 1996, kedy pri kormidle Dallas Stars vystriedal Boba Gaineyho, ktorý si ponechal post generálneho manažéra v texaskom klube.

Počas šiestich rokov so Stars zaznamenal svoj najväčší úspech, keď ich v roku 1999 priviedol k víťazstvu v Stanleyho pohári.

Tri sezóny stál na lavičke Philadelphie a od sezóny 2006/07 vedie Columbus Blue Jackets. Na konte má 520 víťazstiev, 329 prehier, 88 remíz a 63 prehier po predĺžení či samostatných nájazdoch.

Je jedným z najúspešnejších trénerov v profesionálnej severoamerickej lige, hoci sám nikdy aktívne hokej nehrával.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa už pôjde na tréningoch do súbojov