Hossa skóroval proti Minnesote, Višňovský s asistenciou

Mikkel Boedker (vľavo) v súboji s Ľubomírom Višňovským.
Mikkel Boedker (vľavo) v súboji s Ľubomírom Višňovským. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. dec 2011 o 07:11

Gól do siete Minnesoty bol v NHL už 401. v kariére Mariána Hossu. Ľubomír Višňovský sa vrátil na ľad po zlomenine prsta.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Hossa prispel v noci na štvrtok v zápase zámorskej NHL jedným gólom k víťazstvu Chicaga na ľade Minnesoty 4:3 po samostatných nájazdoch. Hossa zaznamenal už 13. gól v sezóne a s 32 bodmi mu v tabuľke produktivity celej súťaže patrí priebežné 11. miesto.

Súboj dvoch vedúcich tímov v Západnej konferencii vyznel vďaka rozstrelovým gólom Jonathana Toewsa a Patricka Kanea v prospech "jastrabov", prvú priečku v profilige si však aj naďalej udržali "divosi". Skóre otvoril v polovici zápasu práve Hossa, ktorý v presilovej hre zužitkoval prihrávku Toewsa a zblízka nedal brankárovi Nicklasovi Bäckströmovi šancu.

Tridsaťdvaročný krídelník vyťažil v zápase z minima maximum, keďže to bola jeho jediná strela počas vyše 20-minútového pobytu na ľade.

Domáci tréner Mike Yeo napriek prehre svojich zverencov vyslovil s ich výkonom veľkú spokojnosť, keďže sa im dvakrát podarilo stiahnuť náskok súpera. "Pre chlapcov je to víťazstvo. V tomto zápase sme sa prezentovali mnohými vecami, ktoré sa mi páčili. Síce sme nezískali dva body, ale rozhodne sme nesklamali," citoval Yeoa oficiálny web NHL.

Návrat Višňovského s asistenciou

Víťazstvom, asistenciou a honorom druhej hviezdy zápasu ozdobil svoj návrat po zranení obranca Ľubomír Višňovský, ktorého Anaheim si poradil s Phoenixom 4:1. Po vyše mesačnej absencii, spôsobenej zlomeninou prsta na ruke, mal s vyše 24-minútami najvyšší ice-time spomedzi korčuliarov oboch tímov, zblokoval štyri strely a bol tiež strelecky najaktívnejší, keď na súperovho gólmana vyslal až 7 striel.

"Cítil som sa, akoby to bol môj prvý zápas v sezóne. Pri prvom striedaní som bol trochu nervózny, v prvej presilovke to však už bolo oveľa lepšie a po každom jednom striedaní som bol sebavedomejší. Skvelú prácu odviedol náš tretí a štvrtý útok. Ak budeme hrať takto aj ďalej, bude to stále lepšie a lepšie," vyhlásil Višňovský.

Návrat slovenského hokejistu si pochvaľoval aj tréner Bruce Boudreau: "Niet pochýb o tom, že nám veľmi chýbal, stačí sa pozrieť na naše výsledky pri jeho absencii. Je to dynamický hráč a na ľade nám poskytuje ďalšiu výhodu. Vydýchne si aj Cam Fowler, ktorý trávil na ľade 26 minút."

Boston vyhral bez Cháru

V treťom nočnom zápase triumfoval Boston v zostave bez slovenského kapitána Zdena Cháru na ľade Ottawy 5:2. Výraznou mierou sa o víťazstvo "medveďov" zaslúžil brankár hostí Tim Thomas, ktorý zneškodnil 47 striel a vyslúžil si tak ocenenie prvej hviezdy duelu.

Chára, ktorého postihlo zranenie kolena, síce s mužstvom do Ottawy odcestoval, tréner Claude Julien sa mu však rozhodol dopriať oddych.

"Už korčuľuje a jeho stav sa zlepšil, ale ešte to nie je také, ako by sme si predstavovali. Sme optimistickí ohľadne jeho návratu, no pár dní oddychu mu môže len a len prospieť," vysvetlil Julien pre denník Boston Herald, ktorý tiež informoval, že Chára by mal nastúpiť už v zápase proti Philadelphii.

ico

Výsledky stredajších stretnutí NHL:

Minnesota - Chicago 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 34. Brodziak (N. Johnson), 36. Matt Cullen (Clutterbuck, Peters), 55. M. Koivu (Clutterbuck, Stoner) - 30. MARIÁN HOSSA (Toews, Sharp), 31. Michael Frolík (Kruger, Mayers), 47. Toews (Stalberg), rozhodujúci samostatný nájazd Toews

Ottawa - Boston 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Góly: 25. Alfredsson (Spezza), 56. Spezza (Phillips, Alfredsson) - 13. Peverley (A. Ference, Corvo), 34. Ch. Kelly (Boychuk, Peverley), 45. P. Bergeron, 46. Paille (S. Thornton, A. Ference), 59. Paille (P. Bergeron)

Anaheim - Phoenix 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 16. Pelley (Macenauer, VIŠŇOVSKÝ), 22. Hagman (Perry, Selänne), 39. Hagman (Perry, Getzlaf), 44. Palmieri (B. Ryan, Beauchemin) - 28. Martin Hanzal (Ray Whitney, Yandle)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa skóroval proti Minnesote, Višňovský s asistenciou