Hossa nemá istotu, o týždeň bude v obraze

Jozef Kotris|19. mar 2009 o 22:30

Slovenský hokejista stále nema istotu, či zostane v Detroite aj o rok. Obe strany majú záujem o predĺženie spolupráce.

DETROIT, BRATISLAVA. Hokejista Marián Hossa by rád v Detroite zostal, no jeho budúcnosť je veľmi neistá.

Obhajca Stanleyho pohára v NHL si chce Mariána Hossu udržať. Problémom je však ekonomická kríza a platový strop. Podľa generálneho manažéra Red Wings Kena Hollanda by pre udržanie si slovenského útočníka muselo vedenie prepustiť viac lacnejších hráčov.

Holland pre Detroit Free Press povedal, že v celej veci by mohol mať jasnejšiu predstavu už na budúci týždeň. Počas plánovanej cesty po západe Kanady sa chce stretnúť s Hossovým agentom Ritchom Winterom.

Dvojicu kanonierov Red Wings Hossu a Johana Franzéna by chcel vidieť v letných prípravných kempoch napriek tomu, že po sezóne by sa mali stať voľnými hráčmi. V prípade slovenského reprezentanta obe strany uvažujú nad predĺžením kontraktu.

„Vzhľadom na ekonomickú neistotu postupujú rokovania pomaly. Nie je to však iba o peniazoch, ale aj o budovaní tímu a o našej filozofii. Chceme si udržať Franzéna a Hossu, ale potom budeme musieť uvoľniť viacero ďalších hráčov," povedal pre Detroit Free Press manažér Holland. „Neviem, či je to správne riešenie, aby sme boli konkurencieschopní."

Red Wings má na budúcu sezónu už teraz podpísané zmluvy s hráčmi s celkovým príjmom 48 miliónov dolárov, do súčasného platového stropu 56,7 milióna dolárov im zostáva takmer deväť miliónov.

Holland by chcel mať jedného z dvojice Hossa, Johan Franzén definitívne dohodnutého do polovice apríla.

„Ak sa to nepodarí, nič sa nedeje. Radšej nijaká zmluva ako zlý kontrakt, bol by som však rád, ak by tento tím zostal pokope. Žiaľ, v časoch platového stropu musím robiť aj nepopulárne rozhodnutia," dodal Holland.

Hossa v tejto sezóne zarába 7,4 milióna dolárov, Franzénov príjem je o niečo menej ako milión dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa nemá istotu, o týždeň bude v obraze