Hossa možno poslednýkrát vo Philips Arene ako hráč Atlanty

SITA|14. feb 2008 o 00:59

ATLANTA 14. februára (SITA) - Hokejový útočník Marián Hossa mohol v stredu v noci proti Washingtonu odohrať v domácej Philips Arene posledný zápas ako hráč Atlanty. Thrashers teraz čaká séria súbojov ...

ATLANTA 14. februára (SITA) - Hokejový útočník Marián Hossa mohol v stredu v noci proti Washingtonu odohrať v domácej Philips Arene posledný zápas ako hráč Atlanty. Thrashers teraz čaká séria súbojov na klziskách súperov, najbližšie sa v domácom prostredí predstavia až 28. februára, teda dva dni po skončení prestupového obdobia. Generálny manažér a dočasný tréner Atlanty Don Waddell verí, že sa s Hossom do tohto termínu dohodne na predĺžení ďalšej spolupráce a prípadná výmena nebude možná. Ak sa obe strany nedohodnú, Atlanta Hossu nevymení a on bude po sezóne bez zmluvy, 1. júla si bude môcť ako voľný hráč vyberať svojho nového zamestnávateľa. V prípade nedohody je však reálnejší trejd do iného klubu. Hossa bol jediným hráčom Thrashers, ktorý vynechal stredajšie predpoludňajšie rozkorčuľovanie pred duelom s Washingtonom. Podľa Waddella však za tým netreba vidieť žiadnu prípadnú výmenu. Generálny manažér priznal, že mal zopár informatívnych telefonátov od kolegov z iných klubov ohľadom slovenského krídelníka, ale formálne rozhovory o výmene sa doteraz žiadne nekonali. „Všetkým som povedal, že v tejto chvíli nehrozí žiadna výmena. Našim cieľom je podpísať s Mariánom zmluvu. Nemáme stanovený žiaden posledný termín. Sústredíme sa teraz aj na boj o play off a to je veľmi dôležitá vec,“ uviedol Waddell. Dvadsaťdeväťročný Slovák je hráčom Atlanty od 23. augusta 2005, keď sa stal súčasťou výmeny za Danyho Heatleyho do Ottawy. Vlani vytvoril klubový rekord v počte kanadských bodov (100). Ak by sa Atlanta napokon predsa len rozhodla pre výmenu, podľa Waddella ju budú viac zaujímať hotoví hráči ako draftové nádeje.

Hossa už dávnejšie odmietol štvorročnú zmluvu s Atlantou na 28 miliónov dolárov. Jeho rozhodovanie nie je iba o peniazoch, chce byť súčasťou úspešného tímu. „Peniaze nehrajú rozhodujúcu úlohu. Chcem si byť istý, že moje rozhodnutie bude správne. Nechcem podpísať dlhodobú zmluvu s tímom, ktorý nebude vyhrávať,“ dodal Marián Hossa.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa možno poslednýkrát vo Philips Arene ako hráč Atlanty