Horanský v Rumunsku vyhral prvý titul v seniorskej dvojhre

Filip Horanský.
Filip Horanský. (Autor: archív TASR/AP)
SITA|13. júl 2014 o 22:17

Som rád, že som konečne vyhral turnaj kategórie Futures, povedal.

PITEŠŤ. Slovenský tenista Filip Horanský získal na tretí finálový pokus svoj premiérový seniorský singlový titul. V nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ITF kategórie Futures v rumunskom meste Pitešť (dotácia 10 000 USD, antuka vonku) zvíťazil nad Portugalčanom Vascom Mensuradom 6:4, 7:5.

Dvadsaťjedenročný člen TK Kúpele Piešťany Horanský je niekdajšou trojkou juniorského svetového rebríčka, medzi dospelými zatiaľ najvyššie bol na 541. pozícii.

"Od úvodu finálového zápasu som chcel ísť agresívne do každej lopty, čo sa mi zo začiatku darilo. Keď som však následne ustúpil od tejto taktiky, hneď sa to prejavilo na stave. V tých chvíľach ma však podržala sebadôvera, ktorú som nadobudol počas duelov na tomto turnaji. Nad portugalským súperom som viedol v druhom sete už 5:2, potom však doľahla na mňa trochu ťarcha, pretože som si začal pripúšťať celkový triumf. Mensurado vyrovnal na 5:5, ale napokon som dotiahol stretnutie do víťazného konca," zhodnotil Horanský.

"Som rád, že som konečne vyhral turnaj kategórie Futures a môžem ísť bez nejakého tlaku ďalej. Dokázal som sám sebe, že na vrcholový tenis stále mám, tvrdou prácou môžem napredovať a zlepšovať sa. Ešte týždeň zostanem na ďalšom turnaji v Rumunsku."

Dvojhra - semifinále:

Filip Horanský (SR-6) - Petru-Alexandru Luncanu (Rum.) 6:4, 6:4

Finále:

Filip Horanský (SR-6) - Vasco Mensurado (Portug.) 6:4, 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Horanský v Rumunsku vyhral prvý titul v seniorskej dvojhre