Hopman Cup bude bez obhajcu

Sportnet|12. okt 2005 o 00:00

Osemnásty ročník tenisového Hopmanovho pohára miešaných družstiev v západoaustrálskom Perthe (30. decembra - 6. januára) bude bez obhajcu titulu Slovenska. Riaditeľ turnaja Paul McNamee a výkonný šéf Rick Williams včera oznámili, že tohtoročný víťazný ..

Osemnásty ročník tenisového Hopmanovho pohára miešaných družstiev v západoaustrálskom Perthe (30. decembra - 6. januára) bude bez obhajcu titulu Slovenska. Riaditeľ turnaja Paul McNamee a výkonný šéf Rick Williams včera oznámili, že tohtoročný víťazný tím v zložení Dominik Hrbatý a Daniela Hantuchová nepríde, hoci dostal pozvanie.

V predchádzajúcich ročníkoch sa raz stalo, že víťazi nenastúpili na obhajobu, a to v roku 1992, keď majstri 1991 Juhoslovania Selešová a Prpič už nemohli reprezentovať Juhosláviu. V krajine vypukla vojna, Prpič sa stal Chorvátom a Selešová požiadala o americké občianstvo. Slovensko je v historickom poradí účastníkov Hopmanovho pohára druhou najúspešnejšou krajinou s dvoma prvenstvami a jedným finále hneď po USA (3 tituly a 4 finále) vedno s Nemeckom, Španielskom a Švajčiarskom. Od vstupu do turnaja 1998 chýbalo len raz, roku 2002 a Karol Kučera je so 14 bodmi šiestym najúspešnejším mužom histórie.

Rick Williams nám o neúčasti Slovenska povedal: ,,Hrbatý chcel veľmi hrať, je to skvelá príprava na Australian Open a tešil sa na obhajobu. Žiaľ, Hantuchová nebude k dispozícii, rozhodla sa pre turnaj v Aucklande a iný variant zostavy sme nemohli prijať. Je to pozývací turnaj a musíme prihliadať aj na marketingovú stránku, televíziu, divákov, sponzorov a kvalitu zápasov."

Hoci organizátorom chýbajú hviezdy v domácom i americkom drese (v čase krízy mužského tenisu v krajine Austrálčan Arthurs debutuje bezmála 35-ročný!), účasť mladých talentov z Číny, Bieloruska a Srbska, ako aj grandslamových majstrov Safina, Gaudia a Kuznecovovej sú zárukou príťažlivosti podujatia na rovnakom povrchu, aký má Australian Open.

Účastníci Hopmanovho pohára 2006

Rusko (1. nasadené) - Safin a Kuznecovová

Argentina (2) - Gaudio a Dulková

Australia (3) - Arthurs a Moliková

USA (4) - Dent a Raymondová

Nemecko - Kiefer a Grönefeldová, Srbsko a Čierna Hora - Djokovič a Ivanovičová, Bielorusko - Mirnyj a Azarenková, Holandsko - Wessels a Krajiceková, Čína - Sun Peng a Saui Pengová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hopman Cup bude bez obhajcu