Hokejisti Zvolena zvíťazili v Poprade a ukončil sériu prehier

Zľava: Peter Lichanec z HK Poprad a Janis Andersons z HKM Zvolen.
Zľava: Peter Lichanec z HK Poprad a Janis Andersons z HKM Zvolen. (Autor: SITA)
TASR|3. feb 2017 o 19:49

Víťazný gól hostí padol päť minút pred koncom.

POPRAD. Súboj tabuľkových susedov sa začal početnými šancami na oboch stranách.

Pajpach i Baroš však boli pozorní. Aktivitou vynikal najmä prvý útok Zvolena. V 11. minúte sa dostali Popradčania do úniku 2 na 1, ktorý Mlynarovič riešil individuálnou akciou a oplatilo sa. Efektnou kľúčkou totiž nedal Barošovi šancu - 1:0.

Po strete Majdana s Krotákom ostal ležať domáci kapitán na ľade, ale napokon v zápase pokračoval.

"Kamzíkom" sa ale hra nedarila, po jednej z ich početných nepresností sa dostali v 18. minúte do útoku hostia a po parádnej prihrávke Viktora Fekiača už s vyrovnaním nemal problém Klhůfek - 1:1.

Päť vylúčení

Hostia mali v prvej tretine až piatich vylúčených hráčov.

Domáci preto začali druhé dejstvo presilovou hrou 4 na 3. V nej už po sedemnástich sekundách hry Fabianovu strelu pohotovo dorazil do siete Svitana a Poprad viedol 2:1.

Zvolenčania dorovnali stav už o dve minúty. Rovnako sa v početnej výhode trafil Zuzin. V polovici stretnutia hrali domáci ďalšiu z početných presiloviek. Krotákovo zakončenie bolo viackrát tečované, ale gólový "štrajch" si pripísal nohou Troliga - 3:2.

Odskočenie o dva góly zariadil ďalším pohotovým tečom na začiatku 33. minúty Dávid Bondra a zdalo sa, že o výsledku je rozhodnuté. Vedenie "kamzíkov" mohol navýšiť osamotený Troliga, ale Baroša neprekonal.

Následne však putoval na trestnú lavicu, čo hostia zužitkovali znížením z hokejky Majdana tesne po vypršaní Troligovho trestu.

Zo strany hostí to nebolo všetko. Ich tlak pred Pajpachovou bránou využil Klhůfek nenápadnou zmenou smeru Fekiačovej strely.

Zmeny brankára

Na vyrovnanie skóre na 4:4 reagovala domáca lavička brankárskou výmenou. Medzi žrde sa tak postavil Šúrek.

Tretiu tretinu začali lepšie hostia. Ich gradujúci výkon v útoku korunoval v 47. minúte Klhůfek, ktorý dokonal svoj hetrik a dostal hostí po prvý raz v zápase do vedenia.

Vyrovnanie na seba nenechalo dlho čakať. Štrauch sa pohral s hosťujúcimi obrancami, našiel pred bránou osamoteného Dindu a ten na dvakrát dostal puk do siete - 5:5.

Víťazný gól Zvolena zariadil päť minút pred koncom Majdan a hostia tak brali v dôležitom šesťbodovom zápase všetky body.

Poprad natiahol sériu prehier na tri.

Štatistika

HK Poprad - HKM Zvolen 5:6 (1:1, 3:3, 1:2)

Góly: 11. Mlynarovič, 21. Svitana (Fabian, Kroták), 31. Troliga (Kroták, Paločko), 33. Bondra (Fabian, Vašaš), 50. Dinda (Štrauch, Bondra) - 18. Klhůfek (Fekiač), 23. Zuzin (Šišovský, Novák), 35. Majdan (Valenta), 37. Klhůfek (Fekiač, Ivan), 47. Klhůfek (Majdan, Fekiač), 55. Majdan (Krejčí, Puliš).

Rozhodovali: Lauff, Jura - Korba, Riš,

vylúčení: 4:8 na 2 min, navyše: Majdan, Klhůfek (obaja Zvolen) 10 minút za nešportové správanie,

presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0,

1062 divákov

Zostavy:

Poprad: Pajpach (37. Šúrek) - Guliajev, Fabian, Suchý, Dinda, Pokovič, Ježek, Postnikov, Krempaský - Lichanec, Zagrapan, Hvila - Kroták, Troliga, Matúš Paločko - Bondra, Murček, Vašaš - Svitana, Mlynarovič, Štrauch

Zvolen: Baroš - Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, Plekanov, Homer, Andersons - Zuzin, Puliš, Šišovský - Klhůfek, V. Fekiač, Majdan - Matis, Síkela, Jurák - J. Tatar, Dubeň, Habšuda

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Zvolena zvíťazili v Poprade a ukončil sériu prehier