Hokejisti začnú v piatok proti USA, Országh má premiéru

Tréner Vůjtek.
Tréner Vůjtek. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|7. nov 2013 o 17:02

Trikrát v histórii 23 ročníkov Nemeckého pohára vyhrali Slováci. Naposledy pred dvoma rokmi s trénerom Vladimírom Vůjtkom.

BRATISLAVA. Z doterajších 23 ročníkov Nemeckého pohára podujatia sa Slovensko predstavilo na štrnástich.

„V Mníchove nás čakajú súperi približne na rovnakej úrovni ako sme my. Švajčiari sú vicemajstrami sveta z posledného šampionátu, Nemci sa tam s nami dlho ťahali o postup v skupine. Američania získali bronz,“ povedal na adresu našich súperov tréner Vladimír Vůjtek.

Tohtoročný turnaj sa rovnako ako pred rokom neuskutoční v dvanásťtisícovej hlavnej Olympijskej hale, ale na menšom štadióne Eishalle s kapacitou 6256 divákov, na ktorom hrá domáce zápasy tím EHC Red Bull Mníchov.

Tréner Vůjtek vštepil hráčom zásadu, že vždy nastupujú s cieľom vyhrať.

Neustúpiť z pozícií

„Pre nás je dôležité predvádzať peknú hru aj zbierať víťazstvá. Nechceme ustúpiť z pozícií, ktoré sme si vybudovali za posledné dva roky,“ povedal Vůjtek.

Pre zranenia slabín vypadli trénerovi z pôvodnej nominácie útočníci Marek Svatoš a Ján Sýkora, nahradili ich Lukáš Handlovský a Peter Zuzin. Už pred zverejnením nominácie tréner vedel, že zo zdravotných dôvodov nemôže počítať ani s Dominikom Graňákom či Ivanom Barankom.

Najskúsenejším mužom na Nemeckom pohári bude obranca Tomáš Starosta so 126 reprezentačnými štartmi. Z útočníkov je najskúsenejší Branko Radivojevič so 117 štartmi, Marcel Hossa dal v 106 zápasoch 26 gólov.

„V Rige som sa dostal do slušnej pohody, ale nič nechcem zakríknuť. Bol by som rád, keby žičlivá atmosféra zavládla aj v reprezentačnej kabíne. Olympiáda je pre každého silnou motiváciou, hovorí sa o nej čoraz častejšie aj v kabíne Dinama Riga,“ povedal Hossa.

Nováčik Országh

Premiéra v reprezentácii čaká aj na asistenta Vladimíra Országha.

„Teším sa na spoluprácu s trénerom Vladimírom Vůjtkom i jeho asistentom Petrom Oremusom. Verím, že skúsenosti z medzinárodného ľadu prenesiem aj do klubu v Banskej Bystrici. Nedá sa síce všetko aplikovať v našich podmienkach, ale pokúsim sa prebrať čo najviac. Na olympijské hry som sa nedostal ako hráč, teraz však mám šancu ako tréner,“ povedal Országh, ktorý bude mať pri tíme na starosti sledovanie hry súperov.

Slovenská výprava sa vo štvrtok do Mníchova presunula autobusom, v piatok začína na turnaji proti tímu USA o 16.30 (priamy prenos na Dvojke).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejisti začnú v piatok proti USA, Országh má premiéru