Hokejisti Popradu zvíťazili nad Žilinou o jediný gól

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|18. sep 2015 o 19:57

Žilina sa v Poprade predstavila s viacerými bývalými "kamzíkmi" na čele s trénerom Milanom Jančuškom.

POPRAD. Úvodný nezáživný výkon z oboch strán mohla gólovo okoreniť hneď pri prvom striedaní nová posila Popradu Rudolf Huna, jeho zakončenie ale skončilo na žrdi.

Gól prišiel až z hokejky obrancu Kasíka v presilovej hre v 13. minúte, po ktorom Poprad viedol 1:0. V komornej atmosfére sa domáci presadili ešte raz. Po priťuknutí spoza bránky od Paukovčeka sa presadil Bartečko, keď prekonal Tomeka strelou nad lapačku.

Trestné strieľanie

Ani v druhej tretine sa toho na ľade veľa neudialo. Zo žilinskej strany zaujal únik Žilinčana Richarda Hunu v oslabení, na ktorom sa vyfaulovala hneď dvojica domácich hráčov - Kroták a Fabian.

Rozhodca Novák následne nariadil trestné strieľanie, s ktorým si domáci brankár Kostúr poradil. Za domácich mohli navýšiť náskok Hvila a neskôr Branislav Rapáč, žilinská obrana ale nekapitulovala. V závere tretiny nastrelil žŕdku Bartečko.

Na začiatku tretieho dejstva odišiel do kabíny otrasený a zranený obranca Fabian, za faul na neho zase predčasne pod sprchy žilinský Švec. Popradčania si dlhú päťminútovú presilovku pokazili vylúčením. Pri hre 4 na 4 sa po buly v úniku bratskej dvojice Hunovcov v 48. minúte presadil prudkou strelou Róbert - 2:1.

V závere hostia znížili

Tri minúty pred koncom zápasu mohol po hrubej chybe domácej obrany vyrovnať Grman, nepodarilo sa mu to ani na dvakrát. Striedačka Popradu zareagovala oddychovým časom.

Žilina domácich zovrela vo vlastnej tretine, takmer dvojminútový zámok sa skončil hromadnou šarvátkou za Kostúrovou bránkou. Time-out si vzala i Žilina a z hry stiahla brankára Tomeka. Domáce víťazstvo potom do prázdnej bránky istil Bartečko, no to nebolo ešte všetko.

Hoci sa zdalo, že je po zápase, 15 sekúnd pred koncom znížil Stupka na 3:2. Domácim zatrnulo ešte raz, päť sekúnd pred koncom sa po Konečného strele zaskvel Kostúr a rozhodol o zisku troch bodov pre Poprad.

Hlasy trénerov

Pavel Paukovček, tréner Popradu: "V prvých dvoch tretinách sme boli lepším tímom, o čom svedčí aj pomer striel. Našou nedisciplinovanosťou v tretej tretine sa však dostal súper na koňa a nakoniec sme boli šťastní, že sme ten zápas vyhrali."

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Bolo to vyrovnané prvých desať - dvanásť minút. Po našich hrubých chybách sme ale inkasovali dva góly. Po šesťdesiatich minútach by bola spravodlivejšia remíza, ale neboli sme schopní z množstva šancí vyrovnať. Efektivita z našej strany bola slabšia, ale mužstvo treba pochváliť, že šliapalo až do konca."

Štatistika

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Góly: 18. a 60. Bartečko, 13. Kasík - 48. Róbert Huna, 60. Stupka.

Rozhodovali: Novák - Bogdaň, Korba,

vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše: Švec (Žilina) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,

965 divákov.

Zostavy:

Poprad: M. Kostúr - Ťavoda, R. Suchý, Fabian, Dinda, Kasík, Malina, Gaborčík, Pitka - Hvila, L. Paukovček, Bartečko - Rudolf Huna, O. Rusnák, Kroták - B. Rapáč, Síkela, T. Torok - Števuliak, Toma, Bajaruns

Žilina: T. Tomek - Kurali, M. Grman, Bajaník, Makovský, D. Brejčák, M. Leško, Schroner, Mendrej - D. Rehák, Róbert Huna, Richard Huna - R. Konečný, Bulík, Stupka - Valášek, Ježek, Drevenák - A. Lipovský, E. Švec, J. Kubiš

TASR, SITA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Popradu zvíťazili nad Žilinou o jediný gól