Do NHL sa nedostal, AHL odmietol. Problémový Rus to skúsi znovu

Vitalij Kravcov v drese New Yorku Rangers.
Vitalij Kravcov v drese New Yorku Rangers. (Zdroj: Twitter: @NYRangers)
Oh my Hockey|12. jún 2022 o 21:10

Pre Rusa je to druhá zmluva v NHL.

NEW YORK. Vitalij Kravcov podpísal s klubom NHL New York Rangers nový ročný kontrakt. Jednocestná zmluva mu vynesie 875-tisíc dolárov.

Rusa Rangers draftovali z celkového deviateho miesta v roku 2018.

V minulej sezóne sa nedostal do otváracej zostavy prvého zápasu a následne mu klub umožnil diskutovať s ďalšími tímami o možnosti prestupu. Ten sa nekonal a tím ho chcel poslať na farmu.

Dvadsaťdvaročný pravý krídelník následne odmietol preradenie do AHL a putoval na hosťovanie do tímu Traktor Čeľjabinsk v KHL. V tomto klube aj hokejovo vyrastal.

V základnej časti sezóny 2021/22 v jeho farbách odohral 19 zápasov so ziskom 13 bodov. Postúpil aj do play off, kde s tímom vypadol v semifinále. Vo vyraďovacích bojoch mal desať bodov v 15 stretnutiach.

Vitalij Kravcov sa vracia do zámoria, kde v roku 2019/20 odohral 39 duelov na farme v Hartforde a o rok na to 20 duelov za Rangers v NHL. Nazbieral v nich štyri body za dva góly a rovnaký počet asistencií.

Jednocestná zmluva mu dáva väčšiu šancu dostať sa do NHL. Klub by ho mohol poslať do AHL len cez listinu waivers, z ktorej by si mohol zobrať ktorýkoľvek klub. V prípade, že by hral v AHL, zarábal by toľko isto.

Po trojročnom nováčikovskom kontrakte je to pre Rusa druhá zmluva v NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Do NHL sa nedostal, AHL odmietol. Problémový Rus to skúsi znovu