Slafkovský je najlepší junior za 49 rokov. Ďalším bodom môže utvoriť tri historické zápisy

Juraj Slafkovský máva fanúšikom.
Fotogaléria (12)
Juraj Slafkovský máva fanúšikom. (Autor: REUTERS)
Šimon Čop|25. mar 2024 o 12:30

Pred 20. narodeninami odohrá Juraj Slafkovský ešte dve stretnutia.

BRATISLAVA. Keď sa fanúšikovia v Mekke hokeja, teda kanadskom Montreale, naposledy radovali z takýchto úspechov tínedžera, hrával v ich drese dnes už 67-ročný Mario Tremblay. Vážený starší pán bol vtedy ucho rozbiehajúce kariéru ovenčenú piatimi Stanley Cupmi. 

Podobnú radosť im tentoraz rozdáva Juraj Slafkovský. Aká kariéra čaká jeho je zatiaľ vo hviezdach. Hrá však nad očakávania a potom, čo sa udomácnil a prispôsobil tempu NHL, môžeme skonštatovať, že ju rozbehol veľmi sľubne. 

Na tínedžerské, resp. juniorské historické zápisy mu zostáva posledný necelý týždeň. Potom už bude aj on “mužom”.

V sumarizovaní uplynulého týždňa na zahraničných ľadoch sa do rubriky zmestili dvaja Slováci z Česka. Matej Paulovič výrazne pomohol Pardubiciam k postupu a Hudáček ukázal, prečo je pre Třinec tak cenným hráčom. 

Spomedzi juniorov zaujali nový slovenský rekordér OHL Dalibor Dvorský a 17-ročný Luka Radivojevič, ktorý zohral prím pri postupe jeho tímu do štvrťfinále play-off vo švédskej najvyššej lige do 20 rokov. 

Juraj Slafkovský 

Bolo to v sezóne 1974/75, keď hral v Montreale takýto úspešný tínedžer. Mario Tremblay, vtedy ako 19-ročný nováčik, pozbieral v debutovej sezóne v NHL 39 bodov. 

Utvoril rekord, ktorý pevne držal takmer 50 rokov. Viac bodov v drese Canadiens ešte nenazbieral v rámci jednej sezóny žiaden hráč mladší ako 20 rokov.

VIDEO: Gól, pri ktorom Slafkovský asistoval a vyrovnal rekord

To sa však môže zmeniť. Juraj Slafkovský ho v noci z nedele na pondelok vyrovnal. A má posledných šesť dní do 20. narodenín, aby zvládol dokončiť štvrtú desiatku.

Mladý Košičan zaznamenal ďalší vydarený týždeň v NHL. Bodoval proti Edmontonu, Vancouveru aj Seattlu a aktuálne ťahá už sedemzápasovú bodovú šnúru. Ak zaboduje aj v ďalšom stretnutí, vyrovná si osobné maximum. 

Habs odohrali prvý duel týždňa až v noci z utorka na stredu. Vybojovali cenný bod z Edmontonu, ku ktorému prispel Slafkovský dôležitou asistenciou v úvode tretieho dejstva. Následne v noci na piatok strelil jediný gól svojho tímu pri prehre 1:4 s Vancouverom a pri výhre 5:1 nad Seattlom asistoval.

Fotogaléria: Juraj Slafkovský v zápase Montreal - Columbus (NHL)

Pred dvadsiatymi narodeninami nastúpi Slafkovský ešte v noci na stredu v Denveri a v noci na piatok doma proti Philadelphii. Narodeniny oslávi zápasom proti Caroline. 

Dokáže sa stať novým rekordérom najstaršieho klubu NHL po druhý raz v sezóne? Ak by sa mu to podarilo už v nasledujúcom stretnutí, zabil by tri muchy jednou ranou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský je najlepší junior za 49 rokov. Ďalším bodom môže utvoriť tri historické zápisy