Vyhorený talent sa dočkal vykúpenia. Naštartuje kariéru vo Vancouveri?

Vitalij Kravcov v drese New Yorku Rangers.
Vitalij Kravcov v drese New Yorku Rangers. (Zdroj: Twitter: @NYRangers)
Oh my Hockey|25. feb 2023 o 21:30

Bývalá deviatka draftu nenapĺňa očakávania.

NEW YORK, VANCOUVER. O jeho výmene sa špekulovalo už niekoľko rokov, napokon prišla počas jeho prvej plnej sezóny v zámorí. Vitalij Kravcov putuje z New Yorku Rangers do Vancouveru Canucks.

"Kosatky" sa za 23-ročného ruského forvarda vzdali krídelníka Williama Lockwooda a voľby v siedmom kole draftu 2026.

Krídelník Kravcov bol deviatkou draftu 2018. Očakávalo sa od neho veľa, no zatiaľ nedokázal ani zďaleka naplniť nádeje doňho vkladané.

V NHL odohral doteraz len 48 stretnutí, z toho 28 v prebiehajúcej sezóne, v ktorej zaznamenal tri góly a tri asistencie. Celý vlaňajší ročník strávil v KHL na hosťovaní, kde si vybojoval predĺženie zmluvy v New Yorku o rok.

Vancouver zaňho nezaplatil veľa, čo je pochopiteľné. Bude obmedzene voľným hráčom, po výmene teda pravdepodobne budú nasledovať rokovania o novom kontrakte. Nucks mu budú musieť predložiť kvalifikačnú ponuku.

Trejd súvisí aj s finančnou situáciou Rangers. Tí sú totiž veľkými favoritmi na zisk Patricka Kanea, no na hviezdneho Američana musia nájsť miesto pod platovým stropom.

Nepredpokladá sa, že v ich tíme bude pravidelne nastupovať Lockwood, ktorého vo výmene získali. Dvadsaťštyriročný Američan strávil väčšinu ročníka na farme, v prvom tíme Canucks v trinástich zápasoch raz asistoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhorený talent sa dočkal vykúpenia. Naštartuje kariéru vo Vancouveri?