VIDEO: Fleury išiel na striedačku, ale vrátil sa, hodil sa do strely a naštartoval obrat

Marc-André Fleury so skvelým zákrokom proti Columbusu.
Marc-André Fleury so skvelým zákrokom proti Columbusu. (Autor: REPROFOTO - SPORTSNET)
Oh my Hockey|7. jan 2024 o 07:09

Jeho tím o pár sekúnd na to vyrovnal.

COLUMBUS. Brankár Minnesoty Wild Marc-André Fleury sa za nepriaznivého stavu 2:3 na konci tretej tretiny zápasu proti Columbusu vybral na striedačku, aby jeho tím mohol hrať powerplay bez brankára.

Hra sa ale rýchlo otočila a ešte predtým, ako Fleuryho vystriedal ďalší hráč, sa Columbus chopil puku a vyrazil dopredu. 39-ročný brankár okamžite reagoval a začal sa vracať do brány.

Keď videl, že dokorčuľoval to nestíha, hodil sa do strely Danfortha a vyrazil ju mimo brány. Po úžasnom zákroku išiel opäť rýchlo na striedačku, jeho spoluhráči sa chopili puku a mierili do útočného pásma.

VIDEO: Skvelý zákrok Fleuryho a následný gól Minnesoty

Od zákroku ubehlo približne len desať sekúnd a hokejisti Minnesoty zásluhou Marcusa Johanssona vyrovnali a duel poslali do predĺženia.

Tam o výhre Wild 4:3 rozhodol rakúsky útočník Marco Rossi.

Pre kanadského brankára išlo o historický zápas. Vychytal svoju 551. výhru v NHL, čím na druhom mieste historických tabuliek vyrovnal Patricka Roya.

"Ten zákrok, ktorý spravil na konci, bola zábava sledovať," povedal strelec Johansson. "Dobrý spôsob, ako vyrovnať druhé miesto. Som za neho šťastný a som hrdý. Nemohlo sa to stať lepšiemu človeku."

Fleury na 551 víťazstiev potreboval 1003 zápasov za Pittsburgh, Vegas, Chicago a Minnesotu. V NHL je rekordér v počte zápasov s čistým kontom (65), v počte odchytaných stretnutí mu patrí štvrté miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Fleury išiel na striedačku, ale vrátil sa, hodil sa do strely a naštartoval obrat